Microsoft klar med arvtager til irriterende hjælpe-applikation

Ribbon Hero afløser den springende Mr. Clippy. Microsoft håber, at konkurrencer og udfordringer kan gøre brugere bedre til Office.

Man lærer bedst gennem leg.

Den erfaring har mange undervisere gjort sig gennem tiden, og nu har Microsoft også ladet sig inspirere af påstanden. Derfor har udviklere i Microsofts legestue opfundet Ribbon Hero.

Navnet Ribbon Hero er tydeligvis inspireret af de populære Guitar Hero-spil. Men her stopper sammenligningen. I Ribbon Hero handler det ikke om rytmesans. Det handler om Office-pakken. Og om at blive bedre til at bruge programmet.

Navnet ”ribbon” henviser til den gennemgribende layoutændring, som blev indført med lanceringen af Office 2007. Her fik de traditionelle menuer i toppen af programmet en helt ny brugerflade. En brugerflade der af nogen er blevet kritiseret for at være ulogisk og unødigt stor.

Spil dig god
Om der er en bevidst sammenhæng mellem kritikken og det nye spil fremgår ikke hos Microsoft Office Labs, der har stykket Ribbon Hero sammen. Men ifølge udviklerne skal spillet kunne forbedre brugernes viden om Office-pakken og dermed styrke deres produktivitet.

Brugere af tidligere Office-pakker vil sikkert trække paralleller mellem Ribbon Hero og den påtrængende Clippy, der forsøgte at hjælpe brugerne, men ofte endte med at gøre præcis det modsatte.

Men det nye spil er noget mindre anmassende. Spillet opfordrer kort sagt til, at man dykker dybere i Office-pakkens mange muligheder. Kan man ikke finde ud af at udføre en opgave, kan man hente hjælp i øverste højre hjørne. Og i takt med at man udforsker programmernes funktioner optjener man point. Bliver man konkurrencelysten kan man blære sig via Facebook og udfordre sine venner.

Nogle af opgaverne er tydeligst forklaret i denne video: 

Ribbon Hero fungerer i Word, PowerPoint, og Excel 2007/2010 og kan hentes på denne adresse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere