Mobile investeringer hurtigt tjent hjem

Investeringer i mobile IT-løsninger og hjemmearbejdspladser tjener sig hurtigt hjem, viser en ny IDC Analyse om "remote access" - fjernadgang til firmaets IT-systemer.

Det er svært at sætte kroner og øre på, hvad firmaet sparer, når medarbejderne arbejder hjemme eller har adgang til firmaets IT-systemer, mens de er på farten.

Alligevel tøver analysefirmaet IDC ikke med at love hurtige gevinster på investeringer i remote access, det vil sige fjernadgang til firmaets IT-systemer.

I en ny IDC Analyse, som udbydes i samarbejde med Computerworld Online, gennemgås remote access og de overvejelser, virksomheden skal gøre sig, inden den investerer i udstyret.

I første omgang er det typisk e-mails og den elektroniske kalender, som medarbejderne skal have adgang til både fra hjemmet, og når de er på farten. Senere kobles mere komplicerede systemer på, eksempelvis ordrestyring.

Fleksibilitet

Fordelen ved adgang til mail og kalender er først og fremmest fleksibiliteten, som kan være vanskelig at gøre op i penge.

Men hvis en medarbejder med en timeomkostning på 600 kroner over to år blot kan spare en god time om måneden, kan det berettige en firmabetalt ADSL-forbindelse.

- Det er en kendt sag, at folk med adgang til virksomhedens e-mail ofte arbejder med mails hjemmefra om aftenen, sidste aften i en ferie, hvis de er halv-sløje og for dårlige til at gå på arbejde, men alligevel er i stand til at lave noget, eller når de sidder hjemme hos syge børn, siger IDC-analytiker Mette Søeborg Ahorlu, der har skrevet analysen.

Hun lægger også vægt på, at sikkerhedsløsninger til mobile arbejdspladser eller hjemmearbejdspladser langt fra er så komplicerede og dyre, som mange tror.

En ADSL-forbindelse med VPN, der etablerer en sikker forbindelse over internettet, behøver ikke at koste mere end 750 kroner om måneden per bruger, fremgår det af analysen.

Analysen kan downloades på www.idc-analyse.dk. Prisen er 625 kroner inkl. moms.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere