IT- og mobilselskaber i forårs-flirt

En stribe nye alliancer med verdens største mobilproducenter skal sikre IT-selskaberne IBM og Oracle succes med software til de mobile medarbejdere.

Det sydfranske forår er så småt i gang, og det udnytter nogle af verdens største IT-selskaber til at indlede den første forårs-flirt.

Kurmageriet finder sted i Cannes, hvor mobilbranchens største messe, 3GSM World Congress, løber af stablen i disse dage.

IT-selskaberne kæmper om at vinde de største mobilproducenters gunst. Den er vigtig, fordi mobilmarkedet stadig er i vækst, og den teknologiske udvikling gør det muligt at levere avancerede systemer ud til mobiltelefoner og lommecomputere.

Ingen er dog villige til at kaste sig ud i deciderede frierier. Derfor bliver det ved lette berøringer, som ikke binder parterne til hinanden for evigt.

IBM er mellem de selskaber, som har skruet mest op for charmen. Verdens største IT-selskab har budt både Nokia, Sony Ericsson og Alcatel på intime middage.

Applikationer til dyre telefoner

IBM er blandt andet faldet for Sony Ericssons nye P800-telefon med mange avancerede og tiltalende egenskaber.

Det lykkedes IBM at få en alliance i stand, så IT-giganten sammen med Sony Ericsson kan hjælpe virksomheder med at levere adgang til store virksomhedssystemer over den nye mobiltelefon.

IBM lokker dog også Sony Ericssons hovedfjende, Nokia, til at kissemisse lidt i krogene. Den romance handler også om avancerede applikationer til nogle af Nokias dyreste telefoner, 9210 Communicator og 6800, som med sit udvidede tastatur gør det lettere at skrive beskeder.

Også Oracle har været på en date med Nokia. For Oracle handler det om at sikre sig, at selskabets Collaboration Suite, en konkurrent til Microsofts Exchange, også kan bruges på de telefoner, som verdens største mobilproducent udsender.

Oracle har også inviteret Siemens og Motorola i byen, mens både Oracle og IBM har gjort kur til Alcatel. De har begge indgået aftaler om et samarbejde, som skal sikre adgang til virksomhedernes systemer over både det eksisterende GPRS- og de kommende 3G-netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere