Mobiltelefoner udvikles til walkie-talkier

Nokia, Siemens og Sony Ericsson samarbejder om at udvikle GSM-telefoner, der også kan bruges som walkie-talkier. Dermed kan mobiltelefonerne bruges til at holde familiemedlemmer i kontakt med hinanden eller som alternativ til Tetra-teknologien.

Mobilproducenterne Nokia, Siemens og Sony Ericsson er gået sammen om at udvikle GSM-mobiltelefoner, der også kan bruges som walkie-talkier.

Samarbejdet mellem producenterne, der normalt kæmper om hinandens markedsandele, går ud på at definere fælles specifikationer for walkie-talkie-mobilerne.

Ideen er, at man blot ved et tryk på en knap kan tale til en eller flere personer samtidig over GSM-nettet. Man skal altså ikke indtaste et telefonnummer, og forbindelsen oprettes omgående - ligesom ved en walkie-talkie.

Teknisk går det ud på, at man benytter data-teknologien GPRS, der konstant holder mobiltelefonen online på nettet.

Brugeren får tildelt et nummer, en unik IP-adresse, og skal én gang programmere IP-numre ind for de personer eller de grupper, som han vil tale med.

Afbryd ikke hinanden

Ulempen er, at kun én person kan tale af gangen: Tryk på knappen og tal - slip knappen og afvent svar ...

De første forsøg med telefonerne skal være klar i andet halvår i år, mens den kommercielle lancering tidligst sker i slutningen af 2004.

I første omgang går producenterne efter at udvikle telefoner til det amerikanske marked, hvor mobilselskaberne AT&T Wireless Services og Cingular Wireless er parate til at udbyde tjenesten til kunderne.

Målgruppen er både private, hvor familier kan holde sig i forbindelse med hinanden, og ikke mindst erhvervslivet, hvor walkie-talkie-metoden kan bruges af flådeejere, eksempelvis taxa- og lastbilvognmænd.

De nye mobiltelefoner kan også konkurrere mod Tetra-netværkene, der vinder udbredelse hos politi, militær og beredskabstjenester i flere lande.

Teleselskaberne er nødt til at opgradere deres netværk for at kunne tilbyde de nye walkie-talkie-tjenester, men det kræver ikke større investeringer, påpeger de tre mobilproducenter.

Når de er klar med et forslag til, hvordan teknologien skal se ud, bliver den overbragt brancheorganisationerne, så walkie-talkie via GSM kan blive en fælles branchestandard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere