Kontor Syd får overskud på 5 millioner

Sønderjysk forhandler fordobler sit overskud ved at spare sig til et godt resultat. Lave fortjenester gør det til en daglig kamp at tjene pengene.

Kontor Syd i Sønderborg har netop afleveret det bedste årsregnskab nogensinde.

En omsætning på 200 millioner kroner har givet et overskud på 5,4 millioner kroner før skat. Det er næsten en fordobling i forhold til forrige års resultat på 2,3 millioner kroner.

Det store overskud er et resultat af, at Kontor Syd de sidste to-tre år har fokuseret på at spare på omkostninger, siger direktør Svend-Aage Kjær. Nu er effekten slået igennem på bundlinjen, forklarer han.

Beslutningen om at fokusere på omkostninger var en konsekvens af at fortjenesten var lav på trods af den store omsætning. Det skyldes de små marginaler, det er på handel med it, siger Svend-Aage Kjær, hvor det er markedet, der bestemmer udsalgsprisen. Indkøbsprisen kan forhandles en lille smule, men grundlæggende er det internt i virksomheden, at pengene kan hentes hjem.

»Logistik og arbejdsgangen er et af de få steder, man kan tjene penge,« siger Svend-Aage Kjær.

Han siger, at Kontor Syds afdelingsledere hver uge får de ansatte til at fokusere på omkostningerne.

»Det drejer sig om godt købmandskab for alle medarbejdere. Hvis de ansatte kan gøre en god handel, så skal de gøre det,« siger han.

Kontor Syd-direktøren forklarer, at det for eksempel er vigtigt for bogholderiet at få pengene ind så hurtigt som muligt.

»Får vi vores penge bare én dag tidligere, betyder det 30.000 kroner mere på bunden hvert år,« siger Svend-Aage Kjær

Efter sommerens opkøb af Holsted EDB-Forsyning og Kontor-Centret Sønderborg har Kontor Syd nu 105 ansatte. Kontor Syds omsætningen med tilhørende selskaber skal i dette regnskabsår vokse 13 procent til 225 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere