Topnordic ind i Baltikum

Med 22 mand etablerer Topnordic nu et kontor i Letland. Det er første skridt til at etablere Topnordic som en betydende spiller på det baltiske marked.

I første omgang vil det være Topnordic/Ementors kunder i Norden, der får glæde at Topnordics etablering i Riga. Men selv om de 22 mand i første omgang skal bruges til at sælge outsourcing-ydelser, er det planen, at Topnordic vil gå ind og blive en seriøs spiller også på det baltiske marked.

»Strategien fra vores side er at få skabt base. Det mener vi skabes bedst ved at kigge på outsourcing. Vi har nogle meget store opgaver på outsourcing, hvor vi ser muligheden for at højne kvaliten. Det har samtidigt ligget klart i vores strategi, at Baltikum ville være vores næste skridt ud af Norden,« siger Nicolas Albana, der er Topnordics direktør i Letland.

Etableringen med 22 medarbejdere er sket næsten fra bunden. Albana vil ikke kommentere om det er sket i samarbejde med det andet Kunøe-kontriolleret selskab, Columbus IT, som allerede er etableret i det baltiske.

»Vi er næsten startet fra bunden. Vi har haft en samarbejdspartner i Riga tidligere, hvorfra nogle af medarbejderne i den nye afdeling kommer,« siger Albana.

Albana understeger kraftigt, at Topnordics etablering ikke er et Columbus-setup, hvor der etableres en udviklingsafdeling i Baltikum.

»Der er tale om en udvidelse af vores eksisterende infrastruktur-forretning,« slår han fast.

Medarbejderne i Riga vil derfor også være stillet som alle andre Topnordic-medarbejdere.

»Vi udvider vores program med branchen bedste arbejdsplads til også at gælde i Riga. Der skal ikke være differentiering mellem danske og baltiske medarbejdere på det område,« siger Albana.

Albana ser store muligheder gennem etableringen i Baltikum. Balndt andet peger han på adgangen til at rekruttere dygtig arbejdskraft fra ikke kun i Baltikum, men også fra en række af de tidligere sovjetrepublikker som Rusland og Ukraine.

Også i forhold til outsourcing-opgaver mener han at beliggenheden er ideel.

»Vi tror på, at det er en langt bedre løsning end Indien. Vi kunne ikke se nogen cost-benefit ved at lave en indisk løsning. Det er der derimod ved Riga. Det ligger kun en time fra Danmark. Det er en gylden chance, som vi nu får en mulighed for at udnytte,« slår Albana fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere