Fejlslagen outsourcing giver WM-data tab

65 millioner kroner må WM-datas hårdt trængte svenske moderkoncern smide i det danske selskab for at rette op årets tab. Konkursen i servicehuset Anovo giver WM-data et underskud på 15 millioner kroner.

Den danske afdeling af WM-data har fået tilført 65 millioner kroner af sit svenske moderselskab.

Pengene skal til for at sikre den fortsatte drift.

Efter et katastrofalt år 2002, hvor WM-data mistede et tocifret million-beløb på konkursen i service-huset Anovo, er egenkapitalen helt i bund. WM-data havde outsourcet sin service til Anovo.

Jesper Scharff, der er administrerende direktør hos WM-data Danmark oplyser, at de 65 millioner kroner fra moderselskabet har været nødvendige for at rette op på underskuddet.

- Vi har haft en række tab på debitorer i årest løb, og alene Anovo kostede os et tocifret million-beløb, siger han.

Det er dog langt fra det eneste tab på konkursen.

- Det var en meget ærgerlig konkurs, fordi den kostede os meget mere end pengene. Vores kunder har kimet os ned, og vi har fået så meget badwill på denne sag, forklarer Jesper Scharff.

Overskud mere end halveret
Omsætningen hos WM-data er mere end halveret på et år, hvilket hovedsageligt skyldes, at hardwareforhandleren Atea blev udskilt i 2001. Da omsatte selskabet for 2 milliarder kroner, men i 2002 lykkedes det ikke for selskabet at runde milliarden.

Omsætningen blev nøjagtig 855 millioner kroner, og årsresultatet blev et underskud på 15 millioner kroner.

- Vi er bestemt ikke tilfredse med resultatet, men der er tale om engangsafskrivninger, og vi ser positiv på 2003, oplyser Jesper Scharff.

Hensætter næsten halv milliard
Også WM-datas moderkoncern i Sverige har haft et hårdt år.

Omsætningen landede på 7,1 milliarder kroner, hvilket resulterede i et underskud på 777 millioner kroner.

Moderkonceren, der netop har overført 65 millioner kroner til det danske datterselskab, har selv hensat næsten en halv milliard kroner til uafsluttede projekter med de norske skattemyndigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere