Microsoft slår ned på falsk support-mail

Microsoft har fået det britiske politi til at lukke et telefonnummer, som lukrerede på en falsk e-mail. Mailen lovede hjælp til at sikre Windows ved at ringe til det overtakserede nummer.

Ring 0871-750-1250 og få hjælp til at sikre Windows. Underskrevet Microsoft Technical Support.

Den besked har været svær for tusindvis af Windows-brugere at ignorere, så de har forsøgt at komme igennem til telefonnummeret.

Ifølge e-mailen, hvor opfordringen til at ringe på nummeret optræder, så vil brugerne få en "vital" sikkerhedsopdatering til Windows ved at ringe på nummeret.

Men e-mailen, som første gang blev registreret i december, er falsk og har intet med Microsoft og gøre. Verdens største softwarefirma har derfor fået britisk politi til at hjælpe sig med at undersøge sagen.

Microsoft har også sørget for, at det omtalte telefonnummer, der kun virkede, hvis man ringede fra Storbritannien, er blevet lukket.

Forskrækkede Windows-brugere, som ringede på telefonnummeret, blev godt nok stillet videre til et ægte Microsoft-telefonnummer. Men de betalte en lille overpris for deres opkald, og svindlerne scorede fortjenesten.

Ifølge IDG News Service nåede svindel-mailen dog kun at indbringe nogle få tusinde kroner. Microsoft har bedt telefonselskabet, som bestyrer nummeret, om at holde pengene tilbage, mens politiet undersøger sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere