Det børsnoterede danske softwareselskab Maconomy har for første gang udsigt til sorte tal på bundlinien.
I en meddelelse til Københavns Fondsbørs skriver Maconomy, at selskabet forventer et overskud før skat på tre millioner kroner for fjerde kvartal 2002.
Overskuddet kommer på trods af, at Maconomy kun har omsat for 45 millioner kroner sammenlignet med 71 millioner kroner i samme kvartal 2001.
- Resultatet for fjerde kvartal viser, at bestræbelserne på at skabe en positiv indtjening og gøre Maconomy profitabel er ved at lykkes, siger administrerende direktør Bent Larsen.
Siden 1996 har Maconomy tabt omkring 130 millioner kroner, alene i tredje kvartal 2001 satte selskabet over 25 millioner kroner til.
Men efter fyringen af stifter Per Tejs Knudsen og en hestekur med fokus på omkostningerne er det lykkedes selskabet at lukke hullet i kassen.
Meldingen om det forventede overskud kommer bag på analytiker Lars Persson hos Delphi Economics.
- Jeg tror, det kommer bag på markedet generelt, men der er meget flot, at Maconomy på den måde beviser, at det har mere end varm luft at byde på, siger han.
Han mener dog, der er for tidligt at vurdere, om Maconomy for alvor er på vej ud at krisen.
- De mange store aftaler, som Maconomy har fået på det seneste, viser selvfølgelig gode takter, men det er ikke til at vide, om selskabet har foræret licenserne for at få ordrer. Det skal måles på bundlinien, siger han.
Omsætningen hos Maconomy landede på 45 millioner kroner i fjerde kvartal 2002. Heraf stammer de 13 millioner kroner fra licenssalg, mens 11 kommer fra software-abonnementer. Resten af omsætningen henter Maconomy blandt andet på service.
Meldingen om overskud fik ikke i sig selv aktiemarkedet til at reagere voldsomt. Kursen på Maconomy-aktier var i forvejen kravlet pænt i vejret, blandt andet på grund af gårsdagens offentliggørelse af en aftale om at levere 800 licenser til KPMG i Holland.