Mobilselskabet T-Cell standser betalingerne

T-Cell, som har en licens til at bygge et landsdækkende mobilnet med Tetra-teknologi, er gået i betalingsstandsning. Den berører dog kun et holdingselskab, og ikke det selskab, hvor licensen ligger.

Problemerne i mobilselskabet T-Cell er så store, at selskabet er gået i betalingsstandsning for at beskytte sig mod krav fra kreditorerne.

T-Cell er i store, økonomiske problemer, fordi kunderne lader vente på sig. T-Cell har ligesom det Motorola-ejede TetraNet licens til at bygge et mobilnetværk med Tetra-teknologien.

Den teknologi egner sig særligt til de behov, som blandt andet beredskabstjenester har for mobilkommunikation.

Den er dog ikke slået an endnu, blandt andet fordi regeringen ikke har meldt ud, om det offentlige skal satse på Tetra eller ej.

T-Cells betalingsstandsning omfatter kun holdingselskabet T-Cell A/S. Selve licensen ligger i selskabet T-Cell Danmark, som ikke er i betalingsstandsning.

For at få en pause

Bestyrelsesformand Erik Hornung, som ejer 75 procent af aktierne i T-Cell, vil ikke gå i detaljer med, hvorfor selskabet har fundet det nødvendigt at søge ly for kreditorerne.

- Det er for at få en pause til at finde ud af, hvad vi nu gør. Det sker efter råd fra vores rådgivere, nøjes han med at konstatere.

Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra den svenske teleentreprenør Leif Lindman, der ejer de resterende 25 procent af T-Cell. Han har også skudt de fleste penge i selskabet, og han er i Danmark i dag, onsdag, for at forsøge at rede trådene ud.

Leif Lindman og Erik Hornung oplyste i sidste uge til Computerworld Online, at de arbejdede på at finde en ny selskabskonstruktion og nye investorer. Da forventede de, at det ville falde på plads i løbet af tre uger.

Nokia: Vi er sikret
Erik Hornung ønsker ikke at specificere, hvor mange penge T-Cell skylder væk, og hvem de største kreditorer er.

Nokia har en aftale om at levere det kostbare netværksudstyr til T-Cell. Nokia har ligesom andre teleproducenter mistet milliarder af kroner ved at levere udstyr på kredit til teleselskaber, som siden er krakket, men ifølge Tetra-direktør Lars Nordstrand bliver der ingen tab på T-Cell.

- T-Cell skylder os ikke noget. Vi sikrer os så godt som muligt, og med hensyn til T-Cell er vi dækket fuldt ind af garantier, siger han.

Han vil ikke ud med, hvilke garantier der er tale om.

"Offentligt bondefangeri"

Teleanalytikeren John Strand, Strand Consult, mener, at det bliver svært at tiltrække investeringer oven på T-Cells betalingsstandsning. Samtidig har Motorola givet TetraNet tre måneder til at bevise sin levedygtighed. Ellers lukker det selskab efter alt at dømme.

- Det er svært at tiltrække investorer, når det offentlige ikke har taget stilling til Tetra-spørgsmålet. Telestyrelsen har været til eksamen og dumpet noget så eftertrykkeligt, siger John Strand.

Han kalder hele processen omkring Tetra i Danmark for "offentligt bondefangeri".

- Det er nu bevist, at det er mere attraktivt at investere i Mozambique end i Danmark, tordner han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere