Artikel top billede

Venstre anklages for at overtræde Facebook-regler

Ny applikation fra regeringspartiet spammer og bryder regler, siger Facebook-analytiker.

Venstres nye Facebook-spil, MINIsteriet, der skal få unge førstegangsvælgere til at interessere sig for politik, får en hård medfart af Facebook-analytiker Mikael Lemberg fra firmaet Komfo, der selv udvikler Facebook-applikationer.

"Applikationen spammer sindssygt meget og bryder både Facebooks retningslinjer for applikationer samt markedsføringsloven (som politiske partier dog ikke er underlagt) og persondataloven ved ikke udtrykkeligt at spørge om lov til at udgive vægopslag HVER ENESTE gang," skriver han i en anmeldelse af spillet på Facebook.

Udvikleren bag spillet, it-firmaerne Mingler og Electric har siden lanceringen af spillet ændret flere detaljer, men afviser generelt kritikken.

"For mig virker det som en storm i et glas vand," siger Thomas Adamsen, direktør i Electric.

"Vi har lyttet til Mikael Lembergs kritik, men hæfter os ved, at han både er konkurrerende spiludvikler og socialdemokrat," siger Thomas Adamsen.

Kritikeren, Mikael Lemberg, fortæller selv i en anmeldelse af spillet på sin personlige blog, at han er tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem fra 2007 til 2009, men at han forsøger at forholde sig objektivt og sagligt til hans arbejde som Facebook analytiker.

Mikael Lemberg mener, at Facebook bør fjerne applikationen, og at Datatilsynet bør gå ind i sagen og vurdere, om der er tale om en strafbar lovovertrædelse. Han mener, at applikationen har overtrådt Persondataloven ved at udnytte adgangen til venne-listen og lave opslag, der knytter personer til et politisk budskab, uden at få lov til det.

Han har en lang række kritikpunkter, men først og fremmest er det et problem, mener han, at spillet med hans ord spammer Facebook-vennerne.

"Jeg tror, de havde sparet sig for en masse problemer og besvær, hvis de havde spurgt hver gang. Det gælder både strategisk i forhold til at få tilfredse brugere og i forhold til lovgivningen," siger Mikael Lemberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere