Microsoft taber stort på Navision-division

Nye tal fra Microsofts seneste kvartalsregnskab afslører en markant stigning i underskuddet i den division, som danske Navision er den største del af. Pengene rasler også ud af den division, der producerer Xbox-spilkonsoller.

Driftstabene vokser med fuld fart hos Microsoft Business Solutions, der i Danmark er repræsenteret med en stor udviklingsafdeling hos Navision i Vedbæk, som Microsoft købte sidste sommer.

Det fremgår af et detaljeret regnskab, som koncernen indleverede til myndighederne i fredags.

Business Solutions fik et driftsunderskud på 639 millioner kroner i fjerde kvartal sidste år mod 282 millioner kroner i det samme kvartal i 2001.

Det er dermed den division, der har det hurtigst voksende underskud hos softwaregiganten. Fire af Microsofts syv divisioner forlod imidlertid kvartalet med driftsunderskud.

Tabene i softwaregiganten Microsofts såkaldte Home & Entertainment division, der omfatter salg og produktion af Xbox-spilkonsollen, blev næsten fordoblet i sidste kvartal af 2002.

Taber penge på hver Xbox

Xbox-divisionen, der også beskæftiger sig med Microsofts fjernsyns-platform og pc-spil, opnåede et driftstab på 2,4 milliarder kroner i kvartalet mod et underskud på 1,2 milliarder kroner i samme kvartal i 2001.

Tabet er således vokset i takt med, at Xbox'en er gået ind på nye markeder, og omsætningen er i fjerde kvartal, der er det andet kvartal i Microsofts regnskabsår, steget med over 50 procent til knap ni milliarder kroner.

Forholdet mellem omsætning og underskud kan forklares med, at spilkonsol-producenterne gerne accepterer at tabe penge på hver enkelt konsol, mod til gengæld at vinde pengene hjem på at sælge spil og tilbehør.

Andre underskudsgivende afdelinger tæller MSN Internet og CE/Mobility, der udvikler software til håndholdte pc'er.

Overskuddene i de gamle divisioner med Windows-styresystemerne, Office-kontorprogrammerne og server-platformene er imidlertid så store, at der sagtens er råd til at tabe penge på de nyere forretningsområder.

I alt scorede Microsoft i det sidste kvartal i 2002 et overskud på 17,9 milliarder kroner - en stigning på 12 procent på et år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere