Mandagens aviser om IT

Små virksomheder mest sårbare. Dansk IT: TDC skal sælge kabel-tv-selskab. TDC's billingsystem gik ned. TDC kan blive tvunget til milliardnedskrivning.

Små virksomheder mest sårbare

De små og mellemstore virksomheder har mindst styr på deres IT-sikkerhed. De ved godt, at de kan blive ramt af angreb, men når de har installeret antivirus og firewalls, orker de ikke at gøre mere ved sikkerheden. Den konklusion lyder fra Henning Mortensen fra ITEK under dansk Industri og Preben Andersen fra DK-CERT. (Erhvervsbladet)

Dansk IT: TDC skal sælge kabel-tv-selskab
TDC skal tvinges til at sælge sit kabel-tv-selskab. Det mener Allan Fischer-Madsen fra Dansk IT. Han henviser til, at TDC har en markedsandel på 79 procent inden for ADSL og på 64 procent for bredbåndsmarkedet som helhed. På den baggrund vurderer Allan Fischer-Madsen, at et frasalg af TDC's kabel-tv-selskab er en måde at skabe et reelt alternativ til TDC på bredbåndsmarkedet. Koncernchef Henning Dyremose, TDC, afviser kravet. Han siger, at TDC lever op til EU's regler, fordi kabel-tv er udskilt i et selvstændigt selskab, som han betragter som et kerneområde. (Berlingske Tidende)

TDC's billingsystem gik ned

Der har været et stort nedbrud i et af TDC Mobils billingsystemer. Det har betydet, at kunder med taletidskort har kunnet ringe gratis. TDC's grossistkunder har ikke haft mulighed for at opkræve betaling fra deres kunder til tiden, og derfor kan der komme erstatningskrav til TDC. (Børsen)

TDC kan blive tvunget til milliardnedskrivning

TDC kan blive tvunget til at nedskrive værdien af sin investering i Schweiz på over 35 milliarder kroner. Det vurderer flere analytikere. En analyse fra investeringsbanken Carnegie siger, at "TDC kunne signalere en fornemmelse for virkeligheden ved at lave en mindre goodwillnedskrvning på fem milliarder kroner." Thomas Steen Hansen fra Alfred Berg siger, at TDC's schweiziske investering har været "for dyr fra første dag og aldrig har kunnet regnes hjem". Han mener, at det schweiziske selskab er 12 milliarder kroner mindre værd, end TDC har bogført det til. Selv afviser TDC, at der er behov for justeringer. "Vores investering bygger på en langsigtet og fornuftig businessplan. Aktiemarkedet opfattelse har ændret sig, men det har den forretningsmæssige realitet ikke", siger finansdirektør Hans Munk Nielsen. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere