Politiet ind i Xerox-partners konkurs

Den administrerende direktør og bogholderen for Xerox's konkursramte forhandler i Østjylland, Partner Aarhus, er blevet meldt til politiet for svindel med leasingkontrakter. Gælden er på mellem 50 og 60 millioner kroner.

To chefer hos den dedikerede Xerox-forhandler i Østjylland, Partner Aarhus, er blevet meldt til politiet for bedrageri, skriver Dagbladet Børsen.

Det er den ene af de to kuratorer i konkursboet efter Partner Aarhus, der har bedt politiet undersøge, om de to chefer har stået bag dobbeltbelåninger af leasing-kontrakter for 25 millioner kroner.

Det Jyske Bank-ejede leasingselskab Jysk Finans har bedt kurator Tom Jensen melde ejeren af Partner Aarhus samt bogholderen til politiet.

Jysk Finans er sammen med det GE Capital-ejede leasingselskab Resonia Leasing de to største kreditorer i konkursboet, hvor den samlede gæld ifølge Børsen er mellem 50 og 60 millioner kroner.

Xerox Danmark, der indgav konkursbegæring mod sin dedikerede forhandler Partner Aarhus, har omkring 10 millioner kroner til gode i boet.

Det ligger fast, at Partner Aarhus har foretaget dobbeltbelåning for omkring 25 millioner kroner, og nu skal politiet undersøge, hvad der er blevet af den kapital, dobbeltfinansieringen har medført.

I skifteretten blev det oplyst, at varelageret i regnskabet var opført til 13 millioner kroner, men det lykkedes kun kuratorerne at få en million kroner for varelageret.

Partner Aarhus fordoblede ifølge Børsen sidste år sit underskud til 20 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere