Websales reddet på målstregen

Distributørerne og Told og Skat har vinket farvel til en del af de millioner, de havde til gode Websales, Peter Warnøes største selskab. Med en positiv egenkapital på seks millioner er konkurs-truslen afblæst.

Hardwareforhandleren Spirit Websales er blevet reddet i dommerens overtid.

De største kreditorer, Told og Skat samt selskabets distributører, giver afkald på en del af deres tilgodehavender.

Tidsfristen var oprindelig sat til mandag, men forhandlingerne med Told og Skat trak i langdrag.

Derfor valgte administrerende direktør i Spirit Websales, Klavs F. Jørgensen allerede mandag at informere medarbejderne.

- Der var en reel risiko for, at jeg måtte indgive konkursbegæring, og forhandlingerne med Told og Skat var ikke lette, siger han.

- Det synes jeg, at mine medarbejdere skulle vide, og selv om jeg godt var klar over, at det ville skabe rygter og nervøsitet, valgte jeg at holde dem løbende informeret, tilføjer Websales-direktøren.

Egenkapitalen væk

Efter nogle intense dage ved fax-maskinen kunne han og medarbejderne i går eftermiddag, ondag, ånde lettet op. Klokken 15.30 onsdag tikkede Told og Skats accept af en frivillig akkord ind på fax hos Websales.

Med akkorden går kreditorerne glip af en procentdel af deres tilgodehavender. Hvor mange procent der er tale om, ønsker Klavs F. Jørgensen ikke at oplyse.

Samlet set har kreditorerne i Websales tilgodehavender på et tocifret millionbeløb. Underskuddet i Websales opstod, da søsterselskabet Spiritech gik konkurs lige inden nytår. Både Spiritech og Websales har Peter Warnøe, manden bag Aston Group, som hovedejer.

Spiritech skyldte Websales et tocifret millionbeløb i mellemregninger, og konkursen kostede dermed Websales hele egenkapitalen.

Aftalen mellem Websales' kreditorer, aktionærer og Told og Skat betyder, at Websales kan drives videre, samt at egenkapitalen nu lyder på seks millioner kroner.

- Desuden viser det, at kreditorerne har tillid til, at vi kan drive forretningen fornuftigt videre, siger Klavs F. Jørgensen.

Mulighed for tilbagebetaling

En del af akkorden indeholder nemlig mulighed for, at kreditorerne på et tidspunkt kan få noget af deres tilgodehavender tilbage, hvis Websales får et fornuftigt overskud i fremtiden. Inden konkursen i Spiritech havde Websales overskud.

- Jeg er utrolig lettet og meget glad. Det har været en fantastisk hård tid, og jeg er fuld af beundring over, at vores medarbejdere har holdt humøret oppe, siger Klavs F. Jørgensen.

I forbindelse med rekonstruktionen har Websales købt 12 medarbejdere og deres aktiviteter ud af boet efter Spiritech.

De nye medarbejdere skal blandt andet styrke kompetencen inden for Microsoft-software og sælge storage fra HP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere