Norske ADSL-priser også under pres

Telenor får kritik for sine en gros-priser på ADSL i Norge. Danske TDC er en af konkurrenterne, der hævder, at det er håbløst at tjene penge på ADSL-forbindelser i det store land.

Mens TDC i Danmark forsvarer de priser, konkurrenterne skal betale for at videresælge ADSL-forbindelser, har det tidligere monopol en anden kasket på i Norge.

Her driver TDC sit datterselskab, Tele Danmark Internordia, der køber ADSL-forbindelser hos Norges tidligere telemonopol, Telenor.

Tele Danmark Internordia har sammen med konkurrenten Bluecom klaget til konkurrencemyndighederne over at skulle betale alt for høje priser for ADSL hos selskabet Telenor Networks.

Det skriver Computerworld Onlines søsteravis i Norge.

Ligesom i Danmark er priserne på fasnet- og mobilsamtaler i Norge reguleret af de myndighederne. Det gælder imidlertid ikke priserne på ADSL-forbindelser, og det vil Telenors konkurrenter have lavet om på.

Telenor truer til gengæld med at bremse ADSL-udbygningen, hvis priserne bliver tvunget ned.

Dyrere end nabolande

Klagerne fra konkurrenterne har fået det norske Post- og Teletilsyn til at forlange oplysninger fra Telenor om de underliggende omkostninger ved at drive ADSL.

Oplysningerne skal bruges til at undersøge, om forskellen på Telenors slutbrugerpriser og en gros-priserne, det vil sige de priser, Tele Danmark Internordia eksempelvis skal betale, er rimelig.

Bluecom mistænker Telenor for krydssubsidiering mellem slutbrugerselskabet Telenor Plus og netværksselskabet Telenor Networks. Dermed kan Telenor presse konkurrenterne ud af markedet.

- Dagens priser bør sættes ned med 40 til 50 procent. Det vil svare til prislejet i vores nabolande, siger juridisk rådgiver i Bluecom, John-Egil Kristiansen, til Computerworld Norge.

Telenor afviser beskyldningerne og hævder, at selskabet har store underskud på ADSL på grund af de store investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere