TDC-frikendelse kalder på ny analyse

TDC's konkurrenter er selvsagt trætte af ikke at have fået medhold i, at TDC's priser på ADSL er dræbende for konkurrencen. Analysen dækker slet ikke bredt nok, lyder kritikken.

Det er de forkerte tal, Konkurrencestyrelsen kigger på, lyder konkurrenternes reaktion på, at TDC-koncernen onsdag blev frikendt for at have dumpet priserne på ADSL-forbindelser.

Sagen blev for over et år siden rejst af CyberCity og Tiscali, der protesterede over, at TDC umuligt kunne tjene penge på ADSL - og at de lave priser blev fastsat for holde konkurrenterne udenfor.

TDC har i dag en markedsandel på ADSL på omkring 80 procent, men Konkurrencerådet mener blot, at successen skyldes stordriftsfordele og ikke pris-dumping.

- En vurdering af, om TDC har prissat ADSL for lavt, skal laves under hensyntagen til en vurdering af TDC's samlede omkostninger til at udbyde ADSL. TDC har efter vores bedste vurdering brugt et milliardbeløb på investeringer, tilstedeværelse på 1600 centraler, til massiv markedsføring og andet, siger Henrik Clausen, direktør for CyberCity.

Han tvivler stærkt på, at TDC kan tjene penge på ADSL-forbindelserne, hvis alle disse omkostninger skulle regnes med.

Tiscali: Kig ud i Europa
Desuden er det ikke nødvendigvis TDC's priser over for slutkunderne, der er interessante:

- Vi savner også en klar stillingtagen til et af de væsentligste problemer på bredbåndsmarkedet i dag, nemlig TDC's fastsættelse af forholdet mellem en gros- og detailpriser, siger Henrik Clausen.

Han kræver en hurtig opfølgning på konkurrencesituationen og håber på en reaktion fra myndighederne selv eller politikerne.

Hos Tiscali er reaktionen mindre aggressiv. Frem for alt vil man ikke diskutere TDC-kontrakter i pressen:

- Men vi har det ikke godt med afgørelsen i dag, siger salgs- og marketingdirektør Mikkel Børve, Tiscali.

Han konstaterer, at TDC har et apparat til rådighed, der betyder, at koncernen ofte får ret, og at myndighedernes sagsbehandling er så langsom, at et selskab som Tiscali ikke kan vente på at få afgjort yderligere klagesager.

- Vi har løbende forhandlinger i gang med TDC, og vi vil nu i stigende grad bruge de vilkår, vores søsterselskaber rundt om i Europa opererer under, til at argumentere for bedre aftaler med TDC, siger Mikkel Børve.

Loven skal laves om

Siden de to selskaber klagede over TDC til Konkurrencestyrelsen, har de mistet en konkurrent og fået én ny.

Af de oprindelige udbydere af ADSL, nemlig CyberCity, Telia, Tiscali og TDC, har Telia trukket sig ud fra markedet, mens Tele2 sidste sommer valgte at kaste sig ind i markedet.

Direktør Ebbe Jørgensen, Tele2, har ikke mange kommentarer til Konkurrencerådets afgørelse.

- Konkurrencerådet agerer formentlig i henhold til den lov, der gælder. Vi ser så frem til, at loven bliver lavet om, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere