Solidt dansk overskud i Framfab

Internetkonsulentfirmaet Framfabs danske datterselskab giver som det eneste i koncernen overskud. 20 medarbejdere har sagt farvel i løbet af året, og en gennemsnitlig ordre skæpper mere i kassen end tidligere.

Som det eneste selskab i den svenskejede Framfab-koncern har Framfab Danmark vist sorte tal i hele 2002.

Den svenske koncernledelse ønsker ikke at konkretisere størrelsen på den danske forretning.

Men af det netop offentliggjorte årsregnskab fremgår det, at den danske forretning viste et stærk overskud igen i fjerde kvartal.

Framfab Danmark kan prale af solid profitabilitet for regnskabsåret, står der i koncernregnskabet, og administrerende direktør i Framfab Danmark, Jesper Andersen har tre bud på, hvordan den positive udvikling er fastholdt:

- For det første er det lykkedes os at skære omkostningerne med cirka 20 mand, så vi med vores 64 medarbejdere nu har nået et fornuftigt niveau.

- Dernæst er det lykkedes os at tiltrække nogle nye kunder såsom Carlsberg Breweries og Radisson SAS.

- Og endelig er en typisk opgave mere kompliceret end tidligere, siger Jesper Andersen.

De komplicerede ordrer skæpper mere i kassen hos Framfab, og det er ifølge Jesper Andersen nødvendigt i en tid, hvor kunderne i stigende grad selv vil løse web-opgaver uden hjælp fra konsulentfirmaer.

- Vi oplever en stor konkurrence på de store opgaver, og der er også en tendens til, at flere kunder insourcer sådan noget som konceptudvikling, design, anvendelighedsanalyser og html-kodning. Hvis vi skal kunne konkurrere på det, er det nødvendigt, at vi kan distancere os i kvalitet, forklarer Jesper Andersen.

Mens den danske forretning viser sorte tal på bundlinien, ser det stadig rødt ud for den svenske moderkoncern.

Underskuddet i det forgangne år er dog reduceret med 98 procent fra 2,07 milliarder kroner til 45,2 millioner kroner.

Koncernomsætningen er næsten halveret fra 535 millioner kroner til 265 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere