Software-selskab advarer mod egne regnskaber

Verdens største leverandør af software til styring af leverancer, amerikanske I2 Technologies, advarer investorerne om, at to års regnskabstal ikke er til at stole på. Selskabet har sat et revisionsselskab til at kulegrave regnskaberne.

Så er den gal igen med regnskabsfusk i IT-branchen. Det amerikanske softwareselskab I2 Technologies advarer aktionærerne mod at stole på de regnskaber, som selskabet udsendte i 2000 og 2001.

I2 Technologies, der er verdens største, specialiserede leverandør af software til leverandørstyring (supply chain management), benyttede det krakkede revisionsselskab Arthur Andersen.

Det samme gjaldt blandt andet WorldCom og Enron, der står for to af de helt store regnskabs-skandaler i USA.

Finanstilsyn undersøger

Nu har det amerikanske børstilsyn indledt en undersøgelse af I2's regnskaber. Meddelelsen om undersøgelsen fik straks selskabets aktier til at miste en fjerdedel af deres værdi.

Ifølge The Wall Street Journal blev I2 Technologies ledelse allerede i oktober 2001 advaret om, at omsætningen kunne være pumpet kunstigt op.

Dengang henvendte to af selskabets vicedirektører, Reagan Lancaster og Claudio Osorio, sig direkte til topledelsen.

Alligevel fastslog I2 Tecnologies så sent som i november sidste år, at anklagerne om pumpede regnskaber var uden hold i virkeligheden - selv med den nye information, som selskabet havde fået.

Nye toner fra selskabet

Ny lyder der imidlertid andre toner fra administrerende direktør Sanjiv Sidhu, som til The Wall Street Journal oplyser, at selskabet i december sidste år fik "nye informationer om bogføringen af selskabets omsætning fra tidligere ansatte". Han vil ikke uddybe det.

Samtidig med at børsmyndighederne kigger I2 Technologies efter i sømmene, har selskabet selv hyret et nyt revisionsselskab, Deloitte & Touche, til at kulegrave regnskaberne for 2000 og 2001.

Indtil da skal investorerne se helt bort fra de tal, som selskabet tidligere har serveret for dem, hedder det.

Derfor er der heller ikke noget at sammenligne det seneste kvartalsregnskab med.

Det viser, at I2 i de sidste tre måneder af 2002 tabte 85 millioner kroner. Underskuddet bliver drevet af prisen for fyringer og andre omstruktureringer, som løb op i 157 millioner kroner. Omsætningen var på godt 820 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere