Ny Orange SPV-software fyldt med fejl

Efter lang tids forsinkelse er den danske software til Oranges mobiltelefon med Microsoft-styresystem klar. Blot kan den ikke skrive æ, ø og å. Desuden er softwaren fyldt med fejl, der får telefonen til at opføre sig underligt.

En ny dansk softwareversion til markedets første mobiltelefon med Windows Smartphone 2002 styresystemet Orange SPV er fyldt med fejl.

Det indrømmer Orange blankt. Selskabet arbejder nu på at få en ny opdatering ud over rampen i en fart.

Siden lanceringen af den avancerede SPV i november har der været forskellige meldinger om, hvornår en dansk software-version skulle være klar.

Fyldt med fejl
Kunderne blev lovet dansk software fra midten af december, men den er altså først blevet klar i denne uge.

Vel at mærke med masser af fejl.

For det første kan man ikke skrive de danske bogstaver, æ, ø og å, i telefonen, og T9-ordbogen, der gør det meget hurtigt at skrive beskeder på det lille tastatur, er heller ikke oversat til dansk.

Dernæst er der kommet nye fejl til de småting, der fra starten har irriteret brugerne af SPV'en.

Orange SPV - ny software, men stadig med fejl.
Undgå tastaturlås
Man kan for eksempel ikke redigere i de såkaldte opkaldsprofiler, hvor brugeren ellers skulle kunne knytte bestemte ringetoner eller ringestyrker til bestemte situationer.

Gør man det alligevel, går SPV'en i "stille-mode", så brugeren ikke kan høre, når telefonen ringer.

En anden fejl er, at telefonen går ned, hvis den modtager en SMS-besked, mens tastaturlåsen er aktiveret.

"Du bedes derfor undlade at bruge tastaturlås for at undgå dette problem", skriver Orange på sin hjemmeside.

Pressechef hos Orange, Linda Juul Nielsen, vil over for Computerworld Online ikke gætte på, hvor ansvaret for fejlene ligger, men henviser blot til hjemmesiden.

Her står:

"Det siger sig selv, at vi ikke er tilfredse med en software, der indeholder disse fejl, og derfor arbejder vi hårdt på at identificere og udbedre fejlene."

Når Orange alligevel tilbyder sine kunder at downloade det fejlramte software, skyldes det, at softwaren forbedrer ydelsen på telefonen - herunder den meget kritiserede korte batterilevetid.

Sælger pænt

Orange skriver også, at SPV'en med den nye software "bliver væsentligt hurtigere og mere stabil".

En softwareversion uden fejl er muligvis ude i februar, men med de tidligere forsinkelser i baghovedet er det måske fornuftigt at slå koldt vand i blodet.

Orange oplyser ikke, hvor mange SPV-telefoner, der er blevet solgt i Danmark.

- Men den sælger fortsat pænt, siger Linda Juul Nielsen.

Tidligere på måneden måtte Microsoft og Orange erkende, at SPV'en kunne være sårbar over for hackerangreb, fordi sikkerheds-foranstaltningerne i softwaren kunne knækkes.

En sikkerhedsopdatering skulle således være klar i løbet af kort tid.

Kunderne kan selv installere ny software i Orange SPV ved at tilslutte telefonen til en computer med internetadgang. Sikkerhedsopdateringer kan downloades direkte til telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere