Massivt dansk underskud til Hands

Kraftige nedskæringer skal rette op på konsulenthuset Hands danske forretning. 70 mand er sagt op, og det norske moderselskab er trådt til med 30 millioner kroner.

Den danske Hands-forretning lider.

I tredje kvartal 2002 fik Hands Danmark, der er den største af Hands' skandinaviske selskaber, et underskud på driften på over 14 millioner kroner.

En massiv opbremsning af forretningen har været nødvendig.

- Vi har haft et meget dårligt kvartal. Markedet er kollapset, og efterspørgslen er faldet meget voldsomt - meget hurtigt, siger administrerende direktør i Hands Danmark, Ole Wamsler.

For at bremse op for den faldende efterspørgsel på Navision-produkter, der udgør omkring 85 procent af Hands' omsætning, er den danske organisation blevet trimmet med sammenlagt 70 personer.

Hands Danmark beskæftiger nu 263 fuldtidsansatte.

- At slanke en organisation med 20 procent belaster selvfølgelig regnskabet. Vi mener, at vi har reageret hurtigt og nu har en størrelse, der gør, at vi kan vise overskud i første kvartal i år, oplyser Wamsler.

30 millioner fra Norge

For at hjælpe til har bestyrelsen i Hands Danmark med den norske koncernchef Einar Broch i formandsstolen helt ekstraordinært valgt at støtte den danske forretning med en kapitaltilførsel på 30 millioner kroner.

- Der er helt klar tale om et engangsbeløb, men det viser, at ledelsen har tillid til, at vores forretning nok skal finde et passende leje og generere overskud igen, siger Ole Wamsler.

De 30 millioner kroner er blevet tilført ved, at det norske moderselskab har slået en streg over en gældspost og konverteret den til aktier.

Desuden er det besluttet, at Hands Danmark fremover ikke skal afholde samtlige af koncernens udgifter til etableringen af en international strategi, som hidtil har kostet Hands Danmark omkring tre millioner kroner årligt. De tages fremover af koncernens kasse.

Ingen vækst fremover

Hands gik ind i 2002 med en optimisme, som Wamsler begrunder i de opkøb, selskabet foretog i 2001.

- Hvis man lægger de økonomiske resultater fra de cirka 15 juridiske selskaber under Hands sammen, viser det er overskud før skat på cirka otte millioner kroner i 2001, oplyser Wamsler.

Uden opkøbene fik Hands Danmark et underskud på cirka 14 millioner kroner ud af en omsætning på 247 millioner kroner i den 18-måneders periode, der sluttede med udgangen af 2001.

- Da vi gik ind i 2002, troede vi, vi kunne gå på vandet. Første og andet kvartal gik rigtig godt, men så ramte virkeligheden os, oplyser Ole Wamsler.

Han forklarer, at Hands i de nye budgetter har valgt en strategi, der hedder flad vækst. Det betyder, at omsætning ikke skal vokse fra den nuværende kvarte milliard kroner årligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere