USB-svindel: Travlhed ved håndvasken

Hvordan kan det ske, at tusindvis af falske USB-penne kan i it-kanalen, uden at hverken producenter eller leverandører aner uråd. Mens svaret svæver i det uvisse har de centrale aktører travlt med at vaske hænder og tørre ansvaret af på hinanden.

Det er kendte tyske producenter som Hama, Emtec og Bluemedia, der har solgt forfalskede USB-drev gennem store elektronikkæder som Mediamarkt og Saturn. Men producenterne skubber ansvaret over på deres underleverandør, som igen fralægger sig enhver skyld i skandalen.

Både Hama og Emtec betegner sig selv som ofre i sagen og placerer ansvaret hos en underleverandør i Hong Kong, Starline International. Men det kinesiske selskab afviser, at man har leveret de forfalskede produkter. Ifølge Starline kommer de falske USB-drev fra Taiwan og ikke fra Kina.

Hama har nu oprettet en webside, hvor man kan finde informationer om de forfalskede produkter i FlashPen Fancy-serien med 2, 4 og 8 GB.

Men websiden findes kun på tysk. Hos Emtec har man tøvet med at erkende problemet og omtalte det i første omgang som en »produktionsfejl«. Nu har Emtec også startet en tilbagekaldelse af sine produkter i C150-serien, som også sælges hos mange forhandlere i Danmark.

Emtec forklarede i første omgang, at fejlen kun optrådte ved filer der er større end 1 GB eller foldere med flere end 1.000 filer. Men det tyske computermagasin c't, der som de første afslørede skandalen, har dokumenteret at denne forklaring ikke er korrekt. Det er ganske vist rigtigt, at man ikke kan gemme filer med mere end 1 GB på mediet. Men forklaringen er ganske enkel, at 4 GB chippen er blevet byttet ud med en billigere 1 GB chip.

I et interview med magasinet c't siger en repræsentant for Starline, at man håber at sagen vil føre til, at de europæiske forhandlere bliver mere kritiske ved indkøb af USB-drev. Priserne er efterhånden så lave, at der bør være grund til skepsis hos køberne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere