Staten spilder millioner på lønsystem

Rigsrevisionen retter en sønderlemmende kritik mod et nyt lønsystem i staten. Systemet har været 12 år undervejs og kostet 426 millioner kroner. En stor del af pengene er spildt, skønner Rigsrevisionen ifølge avisen Computerworld.

426,1 millioner kroner. Det er prisen for Statens Lønsystem (SLS), som statsinstitutionerne tager i brug inden 1. juli i år. Det skriver avisen Computerworld.

Prisen er løbet op, fordi lønsystemet har været 12 år undervejs. Fra 1991 til 1999 kostede det 92 millioner kroner, selv om det i den periode ikke engang var defineret som et selvstændigt udviklingsprojekt.

I stedet blev der arbejdet på SLS i det omfang, at medarbejderne, der passede det gamle lønsystem, SCL, havde tid til det, og det falder Rigsrevisionen for brystet, skriver avisen.

133 millioner kroner det seneste år

"Set i lyset af, at mange af de oprindelige, omfattende krav bortfaldt ved efterfølgende revisioner af projektet, må det vurderes, at en stor del af udviklingsudgifterne på 92 millioner kroner afholdt i perioden 1991-1999 ikke vil blive udnyttet fuldt ud."

Sådan lyder kritikken i beretningen om revisionen af statsregnskabet for 2001.

Selv om der blev strammet op på projektet i 1999, satte det langt fra en stopper for udgifterne. Da Thor Pedersen (V) tiltrådte som finansminister for godt et år siden, blev de samlede udgifter til det nye lønsystem beregnet til 293 millioner kroner indtil da. Det betyder, at der i det forløbne år er brugt yderligere 133 millioner kroner på projektet.

Modulopbygning smidt i skraldespanden

Oprindelig var det nye lønsystem modulopdelt. Da projektet blev strammet op og revideret i 1999, smed Økonomistyrelsen, leverandøren CSC og konsulentfirmaet PA Consulting Group ifølge avisen Computerworld det meste udviklingsarbejde i skraldespanden.

Ud røg også modulstrukturen, selv om det er stik imod statsrevisorernes anbefaling for IT-udviklingsprojekter.

Det er ikke lykkedes avisen at få belyst, hvorfor modulstrukturen blev droppet, men det faldt sammen med, at CSC leverede nogle ubrugelige moduler. Økonomistyrelsens direktør, Anders Nørskov, nøjes med at henvise til Rigsrevisionens beretning.

Det nye lønsystem indeholder online-registrering og grafisk brugergrænseflade, der skal gøre det lettere for de ansatte i statens lønafdelinger at arbejde med. Systemet tages i brug i de 400 statsinstitutioner inden 1. juli i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere