Nye annoncetyper giver Yahoo overskud

Yahoo har fået vendt sidste års underskud i fjerde kvartal til et stort plus. Salget af annoncer, hvor kunden betaler for en høj placering på søgemaskinen, skæpper godt i kassen, og omsætning er steget med 51 procent.

Yahoo har med introduktionen af nye services fået vendt sidste år underskud på 61 millioner kroner i fjerde kvartal til et overskud på 326 millioner kroner.

Fremgangen skyldes ifølge Yahoos administrerende direktør, Terry Semel, at portaltjenesten har haft held salget af nye annoncetyper. Eksempelvis er det godt gang i salget af Yahoos sponsor-annoncer.

I samarbejde med Overture Services tilbyder Yahoo, at en virksomhed kan betale for at få en prominent placering i de resultater, der kommer frem, når brugerne søger. Virksomhedens navn og link kommer så til at stå i en sponsor-boks sammen med søgeresultaterne.

Den type annoncer steg ifølge regnskabet med 31 procent til sammenlagt at udgøre 1,2 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Dobbelt antal dating-annoncer

Salget af personlige dating-annoncer er mere end fordoblet til en sammenlagt omsætning på 630 millioner kroner.

Men også salget af ekstra lagringsplads e-mail.service er steget i det forgangne år, oplyser Semel til Bloomberg.

Sammenlagt landede Yahoos omsætning i kvartalet på to milliarder kroner, hvilket er en stigning på 51 procent i forhold til samme kvartal året før.

Utilfreds aktiemarked

På trods af de positive takter fra Yahoo tog aktiemarkedet ikke så godt i mod regnskabsresultatet.

Yahoos aktie, der er steget med 50 procent over de seneste seks måneder og ikke har været handler til en højere pris det seneste år, faldt med 6,2 procent som følge af offentliggørelsen.

Det skyldes ifølge analytiker hos Sound View Technology Group, Jordan Rohan, at investorernes forventninger til omsætningen har været meget høje.

- Yahoo har haft et godt kvartal, men jeg tror ikke, at investorerne vil juble, siger Rohan til Reuters.

Yahoos indtjening før finansielle poster, skat samt af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 601 millioner kroner mod 82,4 millioner kroner året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere