Peder Hvejsel kom ind i Fredericia

CBC-kædens direktør Peder Hvejsel blev igen valgt ind i byrådet i Fredericia for Venstre, men han er dog skuffet over lavt personligt stemmetal. Drama om borgmesterpost.

De nyvalgte byrådsmedlemmer i Fredericia har endnu ikke konstitueret sig med borgmester efter kommunalvalget. For første gang i mange år er der sammen med den lokale borgerliste et blåt flertal i kommunen, men uden at der er blevet enighed om hvem der skal have borgmesterkæden om halsen.

»Det handler om magtspil. Borgerlistens Mads Lund vil selv være borgmester, men det er ikke i takt med hvad borgerne vil,« siger Peder Hvejsel, der fortæller, at Mads Lund kan blive 1. viceborgmester og få en række andre poster, men at det er udelukket, at han kan blive borgmester.

Venstre kan sammen med de to konservative og de to valgte fra Dansk Folkeparti samt borgerlistens Mads Lund derfor skubbe siddende borgmester socialdemokraten Uffe Steiner Jensen fra pladsen.

Valgets suveræne vinder blev Venstre og Venstres spidskandidat Thomas Banke, der fik 3241 personlige stemmer og dermed sikrer et borgerligt flertal og giver venstre et ekstra mandat, så Venstre nu har seks pladser i byrådet.

»Det er fremragende, for nu kan vi få de resultater, som jeg gik ind i politik for at skabe,« siger Peder Hvejsel.

Han fik selv kun 397 stemmer mod sidste kommunalvalgs 1266 stemmer, og det gør Peder Hvejsel »en lille smule skuffet«. Han ser dog indad og mener, at det er hans egen skyld, at han ikke fik nær så mange stemmer som for fire år siden.

»Jeg begik nok en lille teknisk fejl, da jeg ikke fik fortalt vælgerne tidligt nok, at jeg ville stille op igen år, og så har jeg heller ikke været aktiv nok,« siger Peder Hvejsel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere