Xerox begærer stor forhandler konkurs

Xerox har opgivet at få sit tilgodehavende på mindst 25 millioner kroner retur fra en af sine store forhandlere, Partner Aarhus, tilbage og har derfor begæret selskabet konkurs.

Xerox Danmark har begæret sin egen storforhandler i Århus og Silkeborg, Partner Aarhus A/S, konkurs.

Ifølge Partner Aarhus' seneste regnskab var der ved udgangen af 2001 en kortfristet gæld til leverandører på 25,7 millioner kroner.

- Det var allerede sidste år urealistisk at tro, at vi ville få bare en brøkdel af vort tilgodehavende retur ved at holde liv i Partner Aarhus' forretning, forklarer administrerende direktør Per S. Andreasen, Xerox Danmark.

Han beklager, at det har været nødvendigt at begære en af de ni dedikerede storforhandlere konkurs, især da han selv i sin tid var med til at banke den lokale forretning op.

- Men deres seneste regnskab viste et meget ringe resultat, og trods alle vores forsøg på at hjælpe med blandt andet ekstra support, kredit og marketing er det ikke lykkedes at få en fornuftig forretning ud af det, siger Per S. Andreasen.

Partner Aarhus tabte 9,8 millioner kroner i 2001 og havde en bruttofortjeneste på fem millioner kroner. Året før gik det noget bedre for storforhandleren, der fik et overskud på 1,3 millioner og en bruttofortjeneste på 13,3 millioner kroner.

Virksomheden beskæftigede i seneste regnskabsperiode 28 medarbejdere.

Xerox Danmark har med øjeblikkelig virkning ladet to andre dedikerede forhandlere overtage dækningen af det geografiske område, og man arbejder i øjeblikket på at købe partnerens webside og telefonnummer ud af konkursboet.

Den anden store kreditor i boet er Jyske Bank, hvis datterselskab, Jyske Finans, har været leasingselskab for den lokale Xerox-forhandler.

Det har ikke været muligt at træffe Partner Aarhus for en kommentar.

Læs også artiklen om mistanken om svindel i Partner Århus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere