Tvivlsomt pokerfirma skal rådgive Danske Spil

Amerikansk pokerfirma med kriminel fortid skal nu rådgive det statsejede Danske Spil.

Det statsejede spillemonopol Danske Spil har indgået en aftale med det amerikanske firma PartyGaming, som nu skal hjælpe Danske Spil gennem den kommende liberalisering af det danske spilmarked. Men PartyGaming har mildest talt et blakket ry.

Selskabet har i flere år overtrådt den amerikanske lovgivning og den daværende ejer Anurag Dikshit måtte i 2008 indgå et forlig med myndighederne og betale over 1,5 milliarder kroner i erstatning, skriver Politiken.

Han har siden nedbragt sin ejerandel af PartyGaming fra 77 pct. til 10 pct. - et aktiesalg, der indbragte de samme 1,5 milliarder kroner som han skulle betale i bøde – men det menes stadig, at han har stor indflydelse på selskabet.

En dansk skatteekspert undrer sig over aftalen mellem det statslige spillemonopol og det kontroversielle firma.

»EU-domstolen har fastslået, at et spillemonopol er lovligt, hvis dets reelle formål er at bekæmpe kriminalitet og ludomani - afhængighed af spil. Derfor er det jo tankevækkende, at staten og Danske Spil laver en aftale med en virksomhed, der efter det oplyste har erkendt at være involveret i kriminalitet i USA«, siger professor Søren Friis Hansen fra Syddansk Universitet til Politiken.

Hos Danske Spil ser man ikke noget problematisk i samarbejdet med PartyGaming.

»Alle spilleselskaberne overtræder loven. Det kan vi ikke gøre os til dommer over. PartyGaming har erkendt, at de har brudt loven og har betalt en bøde. Det er okay for os«, siger adm. direktør H.C. Madsen til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere