NEC jubler over salget af lille harddisk

»Salget af vores små USB-harddiske med indbygget MP3-spillere har været en stor succes i hele Skandinavien. Vi har aldrig oplevet, at et produkt har solgt så godt i produktets første måneder som vores AudioKey,« jubler Niels Bjørling fra NEC Computers Norden.

Det NEC-ejede Packard Bell, som lægger navn til harddisken, var tidligere leverandør af stationære og bærbare pc´er på det danske marked. I efteråret begyndte selskabet at sælge flere produkter, som er tilpasset til den såkaldte digitale konvergens, der er ved at indfinde sig i de danske hjem. USB-harddisken med MP3-spiller var et af de produkter, selskabet lancerede.

Salget af Packard Bell AudioKey har i gennemsnit ligget på godt 1000 enheder pr. måned.

»Det er tydeligt, at mange ønsker at udnytte flere af de muligheder, pc´erne har at byde på. Vi ser en drejning i salget fra kun maskine til køb af pc-pakker, som ud over pc'en også inkluderer små eller lidt større eksterne harddiske, netværksprodukter og PDA'er. Denne type køb var tidligere kendetegnende for erhvervsmarkedet; nu er det
kommet til privatmarkedet også,« siger Niels Bjørling.

Han mener, at en vigtig årsag til dette er, at det nu primært er anden- og tredjegangskøbere, der er på markedet for nye maskiner. De har en større bevidsthed om, hvad de skal bruge maskinerne til, og dermed hvilke produkter de har brug for til selve pc´en.

»Kravet til maskinerne har ændret sig på grund af det stigende udbud af tillægsprodukter. Tidligere var det nok med en til to ekstra porte til ekstra tilkoblinger. Nu leverer stadig flere leverandører maskiner med fire USB-porte og et par firewire-porte for at sikre, at
brugerne kan tilkoble ekstraudstyr som for eksempel trådløst tastatur og trådløs mus, digitalkamera, DV-kamera, USB-harddiske, andre eksterne harddiske, og webkameraer, ud over printere og scannere, som har været på markedet længe,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere