Microsoft betaler 7,7 milliarder tilbage

Software-giganten udsteder kuponhæfter til 13 millioner Microsoft-kunder i Californien. Hæfterne kan i fire måneder bruges til at købe computerudstyr og det behøver ikke være Microsoft-produkter.

Microsoft er gået med til at betale 7,7 milliarder kroner tilbage til kunderne i Californien.

De mange milliarder skal betales tilbage i form af kuponhæfter, som kan bruges til at købe computerudstyr eller software i fire måneder.

Forliget afslutter den strid, som Microsoft har haft med utilfredse forretningsfolk og privatpersoner i Californien, ligesom Microsoft tidligere har indgået forlig med kunder i 35 andre stater.

Sagen startede i 1999, da en række kunder i Californien sagsøgte Microsoft for at have misbrugt sin monopol-lignende status til at presse priserne i vejret.

I stedet for at risikere en dom eller erklære sig skyldig, hvad Microsoft ikke har i sinde, har software-giganten valgt at indlede en massiv tilbagebetalingskampagne, skriver Reuters.

Konkret får alle købere af styresystemet Windows et tilgodehavendebevis på 112 kroner pr. eksemplar. Til sammenligning skal brugere af regnearksprogrammet Excel have 183 kroner retur, mens hvert eksemplar af kontorprogrammet Word kun udløser 35 kroner i kompensation.

Tilgodehavendebeviserne kan i fire måneder benyttes til at købe produkter hos Microsoft eller hos konkurrerende virksomheder. Kunderne må gerne købe hardware for deres kuponer.

For at komme i betragtning til et tilgodehavendebevis, skal kunderne have købt deres software imellem 18. februar 1995 og 15. december 2001.

Microsoft skal betale for at annoncere kompensationsprogrammet samt sende fysiske breve og e-mails til hele sin kundebase i Californien. Desuden skal Microsoft oprette et website, hvor kunderne kan anmelde deres krav.

Kuponer må gerne gives til andre, og to tredjedele af eventuelt uafhentede beløb skal Microsoft give til de offentlige skoler, som kan købe computerudstyr og programmer for pengene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere