Creative vandt over Garder

En Mr. Platinum mp3-afspiller lignede Creatives MuVo-afspiller for meget. Det har Creative nu fået rettens ord for.

Stor tilfredshed hos Creative Technologys danske direktør efter at have vundet en sag om krænkelse af Creatives designrettigheder over distributøren Garder (GidanaGarder) Garder sendte i oktober 2003 en Mr. Platinum mp3-afspiller på gaden. En mp3-afspiller, der havde stor lighed med Creative Technologys MuVo Nomad-afspiller. For stor lighed har Sø- & Handelsretten nu afgjort. For ikke alene var det næsten umuligt at kende forskel på de to afspillere. I selve manualen for Mr. Platinum- afspilleren gik den både under navnene ID822 og Nomad MuVo.

Rimeligt afslørende
Creative Technology gjorde da også i marts 2004 en indsigelse mod markedsføringen af Mr. Platinum-afspilleren. Selv om Garder stoppede markedsføringen af Mr. Platinum-afspilleren i april 2004, så har selskabet hele tiden bestridt Creative Technologys rettigheder til MuVo-designet. Derfor endte sagen for Sø- & Handelsretten, der midt i juli afgjorde sagen til fordel for Creative Technology og pålagde Garder at betale 580.000 kroner til Creative Technology.

»Jeg er meget tilfreds med udfaldet. Vi skal huske, at produktet jo fremtrådte fuldstændigt identisk med vores MuVo-afspiller, men solgte den under et andet navn. Men de havde glemt at ændre i manualen. Der stod navnet MuVo,« siger Creative Technologys danske direktør, Claus Demant.

Bekymret for image
Han fortæller, at for Creative Technology er der tale om en vigtig dom, som selskabet vil bruge fremover, når andre forsøger at krænke designet af selskabets produkter.

»Det er ingen hemmelighed, at vi har problemer med kopi-produkter fra Kina. Det er et stort problem for os. Men vi kan stoppe produkterne, når de kommer ind i EU. Det er denne sag et bevis på,« siger Claus Demant.

Han fortæller, at Creative vil bruge Mr. Platinum-sagen til at lægge pres med, hvis andre distributører skulle krænke Creatives rettigheder.

»Det er noget, vi tager alvorligt. Derfor har vi også en klar politik på området. Hver gang, vi opdager et produkt, vi mener krænker vores rettigheder, så er politikken, at der omgående skal sendes et brev til den pågældende distributør. Vi har haft mange af den slags sager. Især i Tyskland og Frankrig. I Norden har vi kun haft fire eller fem sager,« fortæller Claus Demant.

Ifølge Demant så rammer kopiprodukterne på to måder. For det første rammer de Creative Tech nology på indtjeningen. For det andet rammer de selskabet på image-fronten.

»Det er især vores image, vi er bekymret for,« understreger Claus Demant.

Efter dommen i Sø- & Handelsretten indgik Garder og Creative Technology et forlig. CRN har rettet henvendelse til Garder for at få en kommentar til sagen. Administrerende direktør Peter Lonnebjerg vil ikke kommentere sagen.

»Vi har indgået forlig med Creative Technology og anser sagen for at være et overstået kapitel. Vi har ingen yderligere kommentarer,« siger Lonnebjerg til CRN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere