Kapitalindsprøjtning redder Euroinvestor

Aktie-portalen Euroinvestors stiftere giver afkald på milliontilgodehavende. Samtidig skyder Jubii-stifterne yderligere to millioner kroner i selskabet, der forventer overskud næste år.

Euroinvestor.com er blevet reddet på målstregen af aktionærerne, der har droppet millionkrav og valgt at skyde yderligere to millioner kroner i selskabet.

Euroinvestor driver en aktieportal og sælger samtidig software til virksomheder, der ønsker at udbygge deres hjemmeside med information til aktionærer.

Men med et vigende annoncemarked og stor konkurrence fra private aktiehandlende er det endnu ikke lykkedes selskabet at få overskud.

Således kom Euroinvestor ud af regnskabsåret 2001/2002, der sluttede med udgangen af september, med et underskud på små 100.000 kroner ud af et bruttoresultat på lidt over to millioner kroner.

Bevarer kontrollen

Selskabet Dinwww, der er kontrolleret af portalen Jubiis stiftere, skyder to millioner kroner ind i Euroinvestor. Til gengæld øger Dinwww ejerandelen til 51 procent.

Stifterne af Euroinvestor, brødrene Søren og Jens Alminde, har desuden valg at give afkald på et milliontilgodehavende i selskabet, og således er Euroinvestors egenkapital fortsat positiv.

Euroinvestor.com A/S Årsregnskab
Millioner kroner2001/20022000/2001
Bruttoresultat2,00,8
Resultat af primær drift (EBITDA)-0,09-2,7
Resultat før skat -0,09-2,7
Resultat-0,09-2,7
Egenkapital
30/9 2002
0,40,5
Antal ansatte57
- Vi er sat i verden for at skabe overskud, men vi har ligesom så mange andre været ramt af et vigende annoncemarked, og derfor er det ikke lykkedes os at få overskud i år, oplyser Jens Alminde.

På trods af at de to brødre ikke længere har aktiemajoriteten i selskabet, har de ikke mistet kontrollenDe har bevaret det samme antal stemmer som Dinwww.

Dropper ekspansionsplan

Euroinvestor har ifølge Jens Alminde skåret forretningen ind til benet i det forgangne regnskabsår, hvor antallet af fuldtidsansatte er reduceret fra syv til fem.

Hvor selskabet forrige år brugte over tre millioner kroner på administration, selvom bruttoresultatet ikke nåede millionen, er forholdet nu noget anderledes.

Sidste år var omkostningerne til administration reduceret til lidt over to millioner kroner, mens bruttoresultatet i samme periode steg til to millioner kroner.

- Vi har droppet planerne om at ekspandere vores portalforretning til udlandet, og vi har også opgivet planerne om at etablere en journalistisk redaktion. Det er simpelthen for dyrt, oplyser Jens Alminde.

Overskud på driften

Han spår, at selskabet når sorte tal næste år, og i de første to kvartaler er der overskud på driften, oplyser han.

Omkring halvdelen af sidste års omsætning stammer fra salget af software til virksomheder, der ønsker at forbedre deres kommunikation med investorer, et forretningsområde, hvor Euroinvestor fortsat har internationale ambitioner.

Salgssamarbejdet i blandt andet Storbritannien og Tyskland varetages gennem en europæisk aftale med Hugin, der står for distributionen af Euroinvestors produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere