Teleanalytikere kritiserer bredbåndsrapport

Danskerne har Nordens langsomste og dyreste bredbåndsforbindelser. Mens videnskabsminister Helge Sander (V) hellere vil glæde sig til billigere bredbånd i fremtiden, får rapport massiv kritik af teleanalytikere.

Sammenlignet med vores nordiske nabolande kommer danskerne i sidste række, når det gælder adgangen til billig og hurtig bredbånd.

Det fremgår i en fælles rapport fra telestyrelserne i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Svenskerne betaler mindst for at have adgang til en 2 megabit-linje - fra 160-220 kroner om måneden, mens danskerne betaler mest med 350- 560 kroner om måneden.

Alligevel ser videnskabsminister Helge Sander (V) ikke nogen grund til skepsis i forhold til den pris- og kvalitetsmæssige bundplacering.

I stedet glæder han sig over, at »danskerne får løbende mulighed for billigere og hurtigere bredbånd.«

Men flere teleanalytikere giver ikke meget for telestyrelserne rapport.

»Jamen, det er beskæmmende, at man satser på masseudbredelse af halvdårlig kommunikation frem for at sikre høj kvalitet til lidt færre. Fordi IT- og Telestyrelsen har været meget længe om at gribe ind mod TDCs dominans, har man stækket konkurrenterne og markedsudvikling« siger teleanalytiker Torben Rune til Berlingske Business.

Han bakkes op af teleanalytiker John Strand, der ikke mener, at telestyrelserne sammenligning af de nordiske bredbåndsmarkeder holder vand:

»Det ligner mere et beskæftigelsesprojekt, der skal holde liv i IT- og Telestyrelsen. De har slet ikke ingen som helst indflydelse på bredbåndsmarkedet.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere