Partner Voxtream konkurs for anden gang

Vojens-virksomheden Partner Voxtream, der udvikler teleudstyr, er gået konkurs igen. Samtlige cirka 40 medarbejdere er sagt op, på nær finansdirektøren. Han hjælper kuratoren med at opsøge nye investorer. Konkursen kommer kort efter en opsplitning af selskabet.

Televirksomheden Partner Voxtream i Vojens er gået konkurs for anden gang siden 2001.

Konkursen kommer kort efter en opsplitning af selskabet. Udviklingen af digitale telefonomstillingsanlæg er overført til et selvstændigt firma, Flexatel Communication, der ikke er berørt af konkursen.

Årsagen til konkursen er manglende likviditet, og det har fået de to største aktionærer, Stratos Invest og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, til at trække sig.

De ejede henholdsvis 67 og 25 procent af aktierne i Partner Voxtream, og har sammen med småaktionærerne siden 2001 skudt en samlet kapital på knap 29 millioner kroner i selskabet.

- 35-40 medarbejdere er blevet opsagt, men vi håber på at kunne genansætte over halvdelen af dem igen, siger finansdirektør Peter Hansen, Partner Voxtream, der i øjeblikket er eneste mand på kontoret i Vojens.

Han er sat til at hjælpe kuratoren med at rekonstruere firmaet, hvilket han håber vil lykkes inden for nogle få dage, hvis nye investorer kaster penge i selskabet.

Partner Voxtreams historik

Selskabet blev stiftet i 1988 under navnet Partner Electric.

Selskabet ridder med på telebølgen op igennem 90'erne og sælger kommunikationsudstyr, omstillingsanlæg og andet. Selskabet optræder på Dagbladet Børsens liste over vækstvirksomheder.

I 2001 gik selskabet konkurs, men genopstod i september under navnet Partner Voxtream. Stratos Invest bliver hovedaktionær. Der indskydes 9,5 millioner kroner kontant og 4,75 millioner kroner i værdier.

I maj 2002 køber Lønmodtagernes Dyrtidsfond en aktiepost på 25 procent. Der bliver indbetalt 10 millioner kroner og derudover konverteret gæld for fire millioner kroner.

Skifteretten i Haderslev tager den 27. december 2002 selskabet under konkursbehandling.

Kilder: Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, Partner Voxtream og Statstidende.

Tabte millioner
Efter en konkurs i 2001 trådte Stratos Invest i Ringsted ind i Partner Voxtream med et ikke nærmere specificeret "tocifret millionbeløb".

Direktøren for Stratos Invest, Benny Christensen, skulle være tiltrådt som bestyrelsesformand, men har i stedet fungeret som direktør for selskabet.

- Tilbage i september 2001 viste der sig blandt medarbejderne at være så stor modstand mod den siddende direktør, at vi måtte afskedige ham, inden vi lærte ham at kende, siger Benny Christensen.

Han overtog derfor selv direktørposten - som en midlertidig løsning - men har siden arbejdet i Vojens 2-3 dage om ugen, oplyser han.

Opsplitningen i to selskaber havde virkning fra 1. december 2002, og bag etableringen Flexatel står en kreds af tidligere Partner Voxtream-medarbejdere samt en kreds af danske investorer.

Selskabet beskæftiger fra omkring 15 medarbejdere, hvoraf hovedparten kommer fra Partner Voxtream, hvor de primært har beskæftiget sig med Forte-omstillingsanlæggene.

Partner Voxtream skulle til gengæld koncentrere sig om udstyr til teleoperatører og virksomheder. Selskabet satsede på at sælge omkostningsbesparende bredbåndsprodukter i EU-landene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere