Ansatte køber A-Team fri af konkursbo

Ingen decemberløn til medarbejderne, der oven i købet griber til lommerne for at hjælpe deres arbejdsgiver, kursusvirksomheden A-Team 2002 ApS, ud af kreditorernes kløer.

De ansatte i kursusvirksomheden A-Team, der i maj gik konkurs med en gæld på 40 millioner kroner, er ved at købe deres arbejdsgiver fri af konkursboet.

Kun tre ud af A-Teams 46 ansatte har ifølge administrerende direktør Carsten Kaae nægtet at træde til med spareskillingerne og købe sig til ejerskab.

Samtidig har medarbejderne på nær nogle få stykker accepteret at undvære lønnen for december.

Likviditet i bund

A-Teams likviditet er ifølge Carsten Kaae i bund som følge af, at kursus-virksomheden er gået fra forud- til bagud-fakturering.

- Det har kostet os en måneds omsætning, og derfor havde vi brug for at styrke likviditeten. Derfor har jeg selv, vores salgschef og bestyrelsesformand skudt penge ind i selskabet. Desuden ville medarbejderne gerne hjælpe til, og ud af de cirka 40 medarbejdere, der er aktive i driften, har 35 sagt ja til at undvære løn i december, oplyser Carsten Kaae.

For otte måneder siden parkerede A-Team International A/S en gæld på omkring 40 millioner kroner, mens det nye selskab A-Team 2002 ApS med samme ejerkreds drev kursusaktiviteterne videre.

Håber på eksterne investorer

Nu er det ifølge Carsten Kaae lykkedes at købe selskabet fri af kreditorkløerne, som hidtil har ejet anparterne i det nye selskab.

- Vi vil gerne købe kreditorerne ud, og vi har allerede aftaler med de største, siger Carsten Kaae.

Han forventer at have en underskrevet aftale inden udgangen af ugen, med medarbejderne som medejere.

- Det er planen, at vi derefter sælger omkring 20 procent af virksomheden til eksterne investorer, men der er endnu ikke afsluttet nogen konkret handel, siger Carsten Kaae.

Han ønsker ikke at sætte tal på, hvor meget medarbejderne har betalt for deres medejerskab, eller hvor mange penge, der bliver til konkursboet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere