Danware mister 40 millioner på piratkopiering

Danware har i løbet af de sidste tre år oplevet en kraftig vækst i piratkopieringer af deres produkter. Så slemt er det, skriver Københavns Fondsbørs Plus-Portal, at virksomhedens omsætning kunne være mindst 25 procent og muligvis helt op til 40 procent højere, hvis ikke der foregik piratkopiering af virksomhedens produkter.

Det anslår direktør Peter Grøndahl på baggrund af Business Software Alliances nylige rapport om piratkopiering af software.

»Det svarer til et tab på 30-40 millioner kroner årligt, og størstedelen af dette ville sandsynligvis kunne gå direkte på bundlinien og dermed betyde en fordobling Danwares indtjening,« siger han.

»Vi kan beskytte os rimelig meget mod piratkopiering, men det er hele tiden en afvejning af, om vi ønsker at give vores kunder en god oplevelse ved vores produkt eller gøre det ekstremt besværligt ved at sætte grænser op for piratkopiering,« tilføjer Peter Grøndahl ifølge Plus-Portal.

Det er særligt i de nyindustrialiserede lande som eksempelvis Kina, at problemet med piratkopiering forekommer. Ifølge Ole Haag, produktchef for Danware-programmet NetOp-school, hænger problemerne sammen med Danware-produkternes øgede popularitet i netop de nyindustrialiserede lande.

»Vi kan ikke gøre meget andet end at registrere folks licensnumre, når de ringer ind for at få teknisk assistance og så nægte dem hjælp, hvis deres nummer ikke er gyldigt,« forklarer han til nyhedstjenesten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere