Transmeta søger nye græsgange

Chipfabrikanten Transmeta, kendt for sine Crusoe-chip til bærbare computere, satser nu på det industrielle marked. Nye versioner med ekstra lavt strømforbrug er på vej i handlen.

Nu skal der sidde Crusoe-chip i alt fra biler over pengeautomater til industrimaskiner.

Den amerikanske fabrikant bag Crusoe-chippene, Transmeta, lancerer seks nye versioner af sin chip, der ikke retter sig mod pc-markedet. De egner sig derimod embedded computing, det vil sige at blive bygget ind i andre maskiner.

Transmeta har fra starten satset særligt på markedet for bærbare pc'er med lavt strømforbrug og har haft en vis succes i Japan.

I Europa og USA er det derimod overhovedet ikke gået for selskabet, som har tabt enorme summer og sidste år måtte gennem fyringsrunder for at bringe omkostningerne i nærheden af indtægterne.

Sparer strøm

Nogle af de nye processorer, som kører på clockfrekvenser mellem 667 og 933 MHz, er særligt strømbesparende udgaver.

Transmeta har desuden satset på at bringe strømforbruget ned ved, at processorerne 200 gange i sekundet måler, hvor mange beregninger der er behov for at udføre, og så bruger de kun netop den strøm, som er nødvendig for at udføre beregningerne.

Det er med til at sikre, at der ikke er behov for en blæser til at lede varmen væk fra processoren, noget som ifølge Transmeta selv er helt afgørende.

De nye processorer skal dog også være mere robuste over for påvirkningerne udefra, blandt andet over for støv.

Der findes i forvejen en lang række forskellige chip, som indbygges i andre apparater end computere. Transmeta mener at lægge sig mellem dem og pc-chippene fra konkurrenterne Intel og AMD og fremhæver blandt andet, at Crusoe kan afvikle både Linux- og Windows-software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere