IDG leverer stort underskud

Selskabet IDG, der blandt andet udgiver Computerworld, fik et underskud på 33 millioner kroner i seneste regnskabsår. Det amerikanske moderselskab er trådt til med en udvidelse af aktiekapitalen.

Selskabet IDG Danmark, der udgiver Computerworld og PC World og står bag de tilhørende onlinetjenester, kom ud af seneste regnskabsår med et underskud på godt 33 millioner kroner.

Omsætningen i regnskabsåret, der sluttede med udgangen af september, dykkede fra 159 til 104 millioner kroner.

- Vi blev ramt af afmatningen i IT-industrien ligesom vores kunder. Reduktionen gælder hele annoncemarkedet og især stillingsannoncer, hvor faldet gik hårdt ud over Computerworld, forklarer administrerende direktør Preben Engell, IDG.

Han oplyser, at omkring 20 millioner kroner af underskuddet kan henføres lønninger og andre følgeomkostninger ved en reduktion af medarbejderstaben. IDG har nu omkring 120 medarbejdere mod 174 som gennemsnit for seneste regnskabsår.

- IDG har som den øvrige medieindustri måttet erkende, at erhvervslivet generelt har ændret afsætningsstrategi og ført mange ressourcer over i andre salgskanaler, konstaterer Preben Engell.

Han ser dog også lyspunkter i regnskabet, trods det store underskud. Blandt andet klarede online-aktiviteterne sig bedre end de fleste andre i det marked.

IDG Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner2001/022000/01
Omsætning103,7159,1
Resultat før finansielle poster-33,7-8,4
Resultat før skat -33,4-8,2
Resultat-33,5-5,8
Egenkapital 30/9-029,810,8
Antal ansatte174195
- Underskuddet har ikke haft indflydelse på vores prioritering af at levere kvalitetsinformation til vores læsere, understreger Preben Engell.

Han tror på, at 2003 vil bringe en positiv udvikling tilbage på markedet, men pointerer, at det kan ændre sig, hvis der bliver krig i Mellemøsten.

IDG har modtaget en kapitaltilførsel fra det amerikanske moderselskab, som har konverteret gæld for cirka 32 millioner kroner til aktiekapital. Det sikrer, at selskabet har en positiv egenkapital, og der er overhovedet ingen bankgæld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere