Edb Xperten tager Telekæde-forhandler indenfor

CBC-forhandler i Ringkøbing åbner nye i nye lokaler og afstår sin mobilforretning til Telekæde-forhandler, der flytter med ind.

Edb Xperten i Ringkøbing har hidtil solgt mobiler som medlem af Telekæden. Nu har indehaver Jacob Pihl Eriksen, hvis butik er medlem af CBC-kæden, opgivet mobilsalget. Edb Xperten har hidtil også været medlem af Telekæden, men fremover bliver det en Telekæde-forhandler fra nabobyen Tarm, der skal stå for mobilsalget.

Skiftet sker samtidig med åbningen af Edb Xpertens nye butik i Ringkøbing. Her er 70 af de i alt 600 kvadratmeter afsat som shop-in-shop til Telekædeforhandleren i Tarm, der dermed udvider til både at dække hjembyen og Ringkøbing.

»Jeg fandt ud af, at mobilsalg ikke var det, jeg var bedst til, og så skal man have en anden til det,« siger Jacob Pihl Eriksen.

Han åbnede i torsdags sin nye butik og siger, at han på de fire dage siden åbningen har haft mellem 3.500 og 4.000 kunder indenfor i den nye Edb Xperten og den »indbyggede« Telekæde. Selvom de to butikker skal deles om kunderne, vil en konkurrenceklausul dele markedet mellem dem, så Edb Xperten har eneret på salg af bærbare, mens det kun er mobilforhandleren, der må sælge mobiltelefoner.

I stedet for konflikter, oplever Jacob Pihl Eriksen derfor snarere synergi mellem de to varegrupper.

»De to kundegrupper er meget ens, og når de skal købe en mobiltelefon, finder de ud af, at der er mere end mobiler i butikken,« siger han.

Derimod er der ingen aftale om hvem, der skal sælge PDA'er, uden at det får Jacob Pihl Eriksen til at kalde det for et problem, da efterspørgslen efter de avancerede lomme-computere/telefoner er begrænset.

»Hvis vi skal sælge en PDA, bliver det som opsøgende salg,« fastslår han.

Beslutningen om at flytte til nye og større lokaler blev taget før finanskrisen, men den nuværende uro får ikke Jacob Pihl Eriksen til at tale nervøst om fremtiden.

»Hvis man er stor nok i sit lokalområde, skal man nok klare sig,« siger Jacob Pihl Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere