København bliver knudepunkt for nanoteknologi

Den europæiske brancheorganisation European NanoBusiness Association opretter et regionalt knudepunkt i København og ansætter danske Stefan L. Hansen som direktør med ansvar for forretningsudvikling og den daglige drift med base i København.

European NanoBusiness Association (ENA) har offentliggjort oprettelsen af 12 nye regionale knudepunkter i de europæiske lande. De 12 knudepunkter skal etableres i København, Oslo, Helsinki, Newcastle, Cambridge, London, Dublin, München, Eindhoven, Madrid, Budapest og Sofia.

Samtidig er danske Stefan L. Hansen ansat som direktør for ENA med ansvar for forretningsudvikling og den daglige drift med base i København.

»Jeg ser en spændende udfordring i ENA, da nanoteknologien fortsat er på et meget tidligt stadie, hvilket giver ENA muligheden for at præge udviklingen med ansvarlighed og store fremskridt til gavn for såvel erhvervslivet, samfundet og miljøet som nøgleord,« siger Stefan L. Hansen, der som hovedopgaver skal udvide medlemsbasen og etablere 25-40 regionale hubs i Europa.

I samarbejde med Nordic Technology Forum og Dansk Industri afholder ENA et seminar om nanoteknologiens indflydelse på industrien den 20. marts i København.

»Opgaven er også interessant, da Danmark og Øresundsregionen er godt med indenfor nanoteknologi især på forskningssiden men også på forretningsdelen. Her er aktører som DTU i København og ProNano i Malmö medvirkende til oprettelsen af nye virksomheder baseret på nanoteknologi. Etablerede virksomheder som Danfoss, NKT og Grundfos har også set mulighederne i den nye teknologi,« siger Stefan L. Hansen.

ENA blev etableret i 2002 som en non-profit organisation, der skal medvirke til opbygningen af en stærk og konkurrencedygtig industri, der udnytter nanoteknologiens muligheder i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere