MSN direkte ind på topplacering

Med Jubii ude var det en smal sag for MSN at snuppe guldmedaljen som landets mest besøgte websted, den første uge Microsofts portal var med i målingerne.

Allerede den første uge Microsofts portal MSN deltog i de fælles danske trafikmålinger, strøg selskabet direkte ind på topplaceringen som landets mest besøgte portal.

Listen offentliggøres af Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM), og ifølge en pressemeddelelse fra MSN, tog Microsoft-portalen topplaceringen med 796.015 unikke brugere i sidste uge.

Tallene var endnu ikke tilgængelige på FDIM's egen hjemmeside, da denne artikel blev skrevet.

Jubii veget fra posten
Hidtil har Jubii siddet tungt på tronen som Danmarks mest besøgte portal.

Men Jubii har nu trukket sig fra sin bestyrelsespost i FDIM i protest mod nye kriterier for at måle trafikken.

Det betyder, at det i nogle tilfælde tæller med, hver gang en bruger taster en forkert adresse i Microsoft Internet Explorers adressefelt og bliver ledt videre til en søgning på MSN.

MSN understreger dog, at det kun gælder fejltastninger, der er "rent volapyk" og som ikke ligner internetadresser. Brugere bag disse fejl bliver ledt til en søgemaskine, som MSN kalder "de blå sider".

MSN leder derimod adresser, som er skrevet lidt forkert og giver en såkaldt 404-fejl til de såkaldte "hvide sider", og de tæller ikke med i FDIM-statstikken.

Hverken kan eller vil tælle trafik

Microsoft-portalen understreger, at den hverken kan eller vil tælle trafikken fra de 520.000 danske brugere af Hotmail-tjenesten eller de 290.000 danske MSN Messenger-brugere med i statistikken.

MSN kan ifølge en pressemeddelelse ikke "rent teknisk" levere de rigtige tal til Gallup, som står for FDIM's målinger.

Jens Storm Lernø fra MSN Danmark er godt træt af den ballade, som Jubiis protest mod målemetoderne har medført.

- Vi har ansøgt på lige fod med alle andre, og afgørelsen har helt og holdent været metodeudvalgets. Derfor er det meget ærgerligt, at et af FDIMs mest fremtrædende medlemmer melder sig ud og starter en debat om reglerne i medierne. Jeg håber da, at vi ser dem i FDIM igen, og at så mange som muligt vil slutte op om FDIMs topliste, så vi får den mest korrekte opgørelse, siger han.

MSN er stadig ikke lige så stor som Jubii. I hvert fald havde Jubii 967.680 brugere i den sidste uge, portalen optrådte på FDIM's statistik.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere