Tele-veteran starter nyt selskab

Torben Rasmussen, som har arbejdet med alternativer til TDC i syv år, trodser krisen i telebranchen og starter sit eget selskab, Protel.

Der er stadig nogle, der tror på, at man kan gøre en god forretning i telebranchen herhjemme, som ellers er præget af fyringer, nedskæringer, skuffede forventninger og konkurser.

En af optimisterne er Torben Rasmussen, en veteran i telebranchen. I syv år har han arbejdet med alternativer til TDC, og nu er han klar med sit eget teleselskab.

Torben Rasmussen begyndte i selskabet Tele-Mægleren, som i den begyndende liberalisering rådgav kunderne om, hvordan de skar telefonregningen ned. Siden kom han ud i et datterselskab af koncernen, som solgte særlige routere, der blev programmet til at vælge det billigste selskab til forskellige typer af samtaler.

Til sidst blev hele koncernen samlet under Dicotel, og det hele endte i en konkurs i sommer. Men det kan ikke tage modet fra Torben Rasmussen.

Han er eneejer af det nye selskab Protel, som netop har underskrevet en grossistaftale med Telia. Protel vil sælge alle former for telefoni, både indland, udland og mobil, til små og mellemstore virksomheder.

Lille skare ansat

Torben Rasmussen vil ikke ud med, hvor mange penge han har skudt i selskabet, eller hvor mange kunder og hvor stor omsætning der skal til, inden forretningen giver overskud.

Protel er meget tæt på at gå i luften, og vil fra starten hovedsagelig benytte provisionslønnede sælgere til at køre rundt i landet og skaffe kunder. Ifølge Torben Rasmussen bliver der ikke tale om store armbevægelser.

Han har dog hyret en håndfuld medarbejdere, som blandt andet skal administrere aftalen med Telia. Det svenske teleselskab er en ny konkurrent til TDC på den del af grossistmarkedet, og Torben Rasmussen valgte svenskerne, fordi det er muligt for Protel selv at styre sine kunder via online-registrering.




IT-JOB

Netcompany A/S

Managing Architect

Danske Commodities A/S

Procurement manager

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

Queue-it ApS

Team Lead Engineering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere