Trustpilot udfordrer e-mærket

Ratingportalen Trustpilot vil være et alternativ til e-mærket, men onlineforhandlerne frygter, at ratingsitet vil starte en heksejagt fra forsmåede kunder.

Peter Mühlmann fra ratingportalen, Trustpilot, vil tage kampen op mod den officielle danske mærkningsordning, e-mærket. E-mærket er støttet af Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, Finansrådet, Dansk Industri, HK, ITEK, DANSK IT, ITK, IT-Branchen og FDIH.

»E-mærket er jo den laveste fællesnævner. At have et e-mærke siger ikke noget om, hvorledes en onlinebutik behandler kunderne, hvis der for eksempel er en klagesag. E-mærket er baseret på at virksomheder skriver under på at overholde nogle bestemte regler, vi er udelukkende baseret på, hvad kunderne mener om virksomheden. Det er forskellen,« siger Peter Mühlmann.

Han tror på, at Trustpilot, ud over at supplere e-mærket, også har betydelige flere styrker.

»Vi giver et bedre indblik i virksomhedernes kvalitet og service, end e-mærket gør. Hvis man som kunde overvejer at handle med virksomheden, så er det mere overbevisende, at virksomhederne har glade kunder, end at man som onlineforretning udadtil via et e-mærke lover at overholde et bestemt regelsæt,« siger han.

Eskild Jensen, der er formand for FOIF (Foreningen af Online IT-forhandlere), giver Peter Mühlmann ret i, at e-mærket ikke automatisk er en garant for god service, men kun er et signal om, at en forhandler har tænkt sig at overholde lovgivningen. Men han køber ikke argumentet, der går på, at Trustpilot er bedre end e-mærket, alene på grund af kundernes dom.

»Når man forventer en masse service, og man samtidig går efter den laveste pris, og servicen udebliver, så bliver kunderne sure. Og det afgør i høj grad, hvor man bliver placeret på rating-sites som Trustpilots,« hævder Eskild Jensen, der frygter, at rating-sites som Trustpilot kan udgøre en platform for heksejagt.

»Det er især problematisk, hvis man, som det er tilfældet på Trustpilot, ikke kan se afsenderen af budskabet. Hvad nu, hvis der er en kunde, som man er kommet til at behandle uheldigt og han så skriver negativt i forummet tyve gange, det giver ikke det fulde billede af virkeligheden,« spørger Eskild Jensen.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Service Delivery Managers til bolig- og ejendomsdata

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere