Tillid til FDIM-liste udvandet

Et af Danmarks største reklamebureauer mener, at FDIM?s topliste over de mest besøgte sites er blevet utroværdig, fordi MSN er kommet med på toplisten på specielle vilkår. Samtidig boykotter Jubii toplisten i protest.

Tilliden til FDIM?s topliste er blevet udvandet, fordi nye regler for optagelse på listen betyder, at den trafik, som MSN får, hver gang en bruger taster et forkert webadresse i Internet Explorer, tæller med.

Torsdag i sidste uge meddelte Jubii, at portalen ikke længere vil være med på FDIM?s topliste over de mest besøgte internetsteder, fordi Jubii mener, at MSN er blevet optaget på ulige vilkår.

Jubii får nu opbakning fra et af Danmarks største reklamebureauer - Mediacom - der mener, tilliden til toplisten fra Foreningen da Danske Internetmedier er blevet udvandet.

Foreningen af danske internetmediers (FDIM) topliste har indtil nu været et af de mest værdifulde værktøjer for annoncører, der vil vide, hvor de får den største eksponering på nettet.

Men Mediacom, der har specialiseret sig i annoncering på internet, mener ikke længere, at listen giver et retvisende billede af, hvilke websteder der reelt er de mest besøgte.

Årsagen er, at MSN har fået lov til at tælle den trafik med til MSN søg, som kommer hver gang, en bruger af Internet Explorer taster et forkert URL.

Misvisende billede

- Jeg mener ikke, at denne trafik bør tælle med. For det første er der tale om en trafik, som kommer på grund af en standardinstilling i IE. For det andet er MSN søg ikke en annoncebærende side. Det betyder, at de trafikmålinger, der kommer på MSN, giver et misvisende billede af, hvor stor en eksponering en annonce på MSN vil få, siger Interactive Media Director i Mediacom, Henrik Dyring.

Han siger, at firmaet i fremtiden vil rådgive sine kunder om, at listen ikke længere giver et reelt billede af trafikken på internet.

- Hidtil har toplisten været et rigtigt godt værktøj til at vurdere det indbyrdes styrkeforhold blandt de danske websider. Men det er jeg ikke længere sikker på, at den fortsat er, siger Henrik Dyring.

Regler bør genovervejes

Henrik Dyring opfordrer FDIM til at overveje reglerne for toplisten en gang til.

- Jeg vil godt opfordre FDIM til at overveje reglerne en gang til. Specielt kan jeg se et behov for, at der kommer en uafhængig person ind i FDIM?s metodeudvalg. Det vil måske kunne sikre en mere uvildig vurdering af reglerne for optagelse på listen.

Det har formanden for metodeudvalget, Jan Bergh, følgende svar til.

- Der har længe været et stående tilbud til reklamebranchens organisationer om at få plads i metodeudvalget, men til dato har vi ikke haft medlemmer af udvalget herfra.

Han slår fast at FDIM under ingen omstændigheder, under de nuværende regler, ville kunne afvise at tælle den ekstra trafik med fra MSN søg.

- Trafik er trafik. Så hvis vi skal kunne afvise den trafik der går til MSN søg, når en bruger skriver et forkert URL i Internet Explorer, kræver det det en ændring af reglerne for toplisten.

Han lover, at foreningen vil være lydhør over for forslag om ændringer af reglerne.

- Jeg vil godt opfordre dem, der syntes, at der er behov for en ændring af reglerne for toplisten eller for en ændring af sammensætningen i metodeudvalget, til at gå sammen om at indsende et forslag til os. Vi vil så se på, om der behov for ændringer, siger Jan Bergh fra FDIMs metodeudvalg.

Relevant link

FDIM's nyeste topliste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere