Boom i økonomisk kriminalitet

Statsadvokaten kan ikke holde trit med de mange sager om økonomisk kriminalitet, der for tiden afsløres af Skat.

Hundredvis af tunge sager om økonomisk kriminalitet afsløres i disse måneder af Skat, men mange af dem strander hos politiet på grund af mangel på ressourcer og kvalificerede betjente. Det skriver Politiken i dag.

Skats afdeling for økonomiske kriminalitet har foreløbig i år sendt 102 sager videre til anklagemyndigheden – enten en af landets politikredse eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, bagmandspolitiet. Men i samme periode er kun 28 sager afsluttet.

»Der er store problemer med flaskehalse hos politiet. Sagerne hober sig op og sander til, fordi anklagemyndighederne ikke kan følge med og få behandlet sagerne i tide«, siger Skats direktør, Ole Kjær, til Politiken.

Den lange sagsbehandlingstid hos politiet og bagmandspolitiet betyder, at bunken af ubehandlede sager vokser støt: 370 sager fra Skat samler nu støv hos anklagemyndigheden. Og Skat vil de kommende måneder komme med yderligere 93 sager om alt fra momssvindel og skattesvig til pantebrevskarruseller. Flere af de 370 sager har ligget i tre-fire år. Det er et problem, mener Ole Kjær.

»Ofte må de implicerede parter vente så længe, at det kommer i karambolage med menneskerettighederne, og vi risikerer derved, at de store syndere får en mildere straf, når sagerne endelig kommer for retten«.

Også chefen for bagmandspolitiet, statsadvokat Jens Madsen, fortæller, at sagerne tikker ind i hidtil uset omfang.

»Vi prøver at få ressourcerne til at slå til, men der er nu og de næste par år et ekstremt stort pres. Vi må prioritere i sagerne, og nogle kan vi ganske enkelt ikke behandle nu og her«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere