Konflikt truer hos Scandinavian IT Group

Rygter om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse verserer hos Scandinavian IT Group, der onsdag skiller sig af med 20 medarbejdere. Oprindeligt skulle 100 have en fyreseddel stukket i hånden inden jul, men frivillig aftrædelse og naturlig afgang har fået det tal nedbragt.

Scandinavian IT Group, der onsdag skal sige farvel til cirka 100 af de danske ansatte, risikerer ifølge Computeworld Onlines oplysninger, at de resterende medarbejdere nedlægger arbejdet i protest mod fyringerne.

For en måned siden offentliggjorde ledelsen hos luftfartsselskabet SAS' IT-gren, at der skulle fyres omkring 175 medarbejdere i Norden, hvoraf 100 skulle findes i den danske afdeling.

Det tal er ved hjælp af naturlig afgang og frivillige aftrædelser blevet barberet ned til cirka 20 af de cirka 700 danske medarbejdere.

Ikke noget vi fejrer

Den administrerende direktør hos Scandinavian IT Group, Hans-Henrik Hedegaard, er godt tilfreds med, at så stor en del af de annoncerede afskedigelser kan klares uden en fyreseddel.

- Men det er bestemt ikke noget vi fejrer, for det er meget beklageligt, at vi overhovedet er nødsaget til at sige farvel til medarbejdere, hvis kvalifikationer, der intet er at udsætte på, siger Hans-Henrik Hedegaard.

De ansattes faglige organisation Prosa ønsker ikke at kommentere rygterne om overenskomststridig arbejdsnedlæggelse før tidligst i morgen, men formanden for Prosas lokalafdeling på arbejdspladsen, Annette Hansen, oplyser, at medarbejderne er utilfredse med vilkårene for opsigelserne.

- Selvfølgelig er det glædeligt, at der er fundet en anden løsning end fyring for så stor en del af medarbejderne, men vi er meget utilfredse med de vilkår, ledelsen tilbyder de fyrede, siger hun.

Intet tegn på bedring

Specielt udviklingsafdelingen hos Scandinavian IT Group skal ifølge Hans-Henrik Hedegaard trimmes.

Men de frivillige aftrædelser og den naturlige afgang har ikke rokket nævneværdigt ved den fordeling.

Scandinavian IT Group er ligesom resten af koncernen SAS ramt af afmatningen i den globale luftfartsindustri efter den 11. september 2001.

Scandinavian IT Group omsætter for omkring 1,8 milliarder kroner, og ifølge Hans-Henrik Hedegaard er der ikke tegn på, at 2004 og 2005 byder på nævneværdig vækst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere