Hacker-hul i Internet Explorer

Microsoft advarer mod et meget alvorligt sikkerhedshul i browseren Internet Explorer. Hullet bliver allerede aktivt udnyttet til systematiske angreb mod internet-brugere, men en patch er ikke klar endnu.

Lad være med at bruge Internet Explorer og skift i stedet til Firefox, Opera eller en anden browser. For alle de brugere, som ønsker fuldstændig sikkerhed, er dette den eneste mulighed for at beskytte sig mod et nyt og meget alvorligt sikkerhedshul i Internet Explorer. En patch fra Microsoft findes ikke - men hullet bliver allerede udnyttet aktivt. De første angreb er registreret i det sydøstasiatiske område, men de ventes også at sprede sig til Europa.

Microsoft har udgivet en Security Advisory som er opdateret flere gange efterhånden som nye informationer om hullet er dukket op. I første omgang fortalte Microsoft, at sårbarheden kun fandtes i Internet Explorer 7. Men i mellemtiden har softwarefirmaet indrømmet, at problemet også findes i version 5, 6 og 8 - altså stort set alle versioner af browseren.

Der er tale om et såkaldt zero-day exploit - altså et sikkerhedshul, der bliver udnyttet til angreb endnu inden softwareleverandøren har fået udviklet en patch. Dermed har brugerne kun få muligheder for at beskytte sig - bortset fra at undlade at anvende det ramte program.

I sin Security Advisory beskriver Microsoft en kompliceret teknisk workaround, hvor man bl.a. skal blokere bestemte funktioner i browseren - men denne procedure vil sandsynligvis være for besværlig for de fleste IE-brugere. Og den betyder samtidig, at en del af de centrale funktioner i browseren som f.eks. scripting ikke længere fungerer.

Og selv et antivirus-program er ikke en garanti for, at man er beskyttet mod angrebet. Sårbarheden betyder at computeren kan blive inficeret med skadelig kode hvis man besøger en webside hvor angrebskoden er lagt ind. I en test, som tyske Heise security foretog i weekenden, slap koden uhindret forbi antivirus-software fra flere af de store leverandører.

Internet Storm Center har allerede registreret et stort antal websteder som forsøger at udnytte hullet til at installere kode - de fleste af dem ligger under kinesiske domæner.

Det vides ikke hvornår Microsoft er klar med en patch. Den næste officielle patch-dag er først om en måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere