Magirus-udbryder bag Orchestra

Exello-team bryder ud af Magirus og bliver kernen i tyske Orchestras indtog på det nordiske marked.

Det er syv kolleger fra Magirus, der bryder ud til fordel for storagedistributøren Orchestra. De syv personer kommer alle fra Exello, der for to år siden blev opkøbt af Magirus. De føler nu, at de kan gøre det bedre end Magirus og har i løbet af sommeren aftalt at forlade Magirus til fordel for Orchestra.

Tyske Orchestra ejer 51 procent af det nye selskab, Orchestra Nordic A/S. De resterende 49 procent ejes af tre medarbejdere, Lotte Arentoft, Tage Møller og endnu en medarbejder.

De syv kommer alle fra Magirus' EMC-afdeling med ansvar for både hard- og software. Afdelingen skulle have fortsat hos Magirus efter Avnets opkøb af Magirus' Enterprise-afdelingen, der blev offentliggjort i sidste måned.

Hos Magirus beklager nordisk chef Dennis Wøldike at de syv forlader firmaet. Han mener dog ikke, at bruddet får større betydning for forretningen, da udbryderne ikke har rettighederne til at distribuere EMC.

»Bruddet betyder ikke så meget for Magirus forretning, da Orchestra ikke har en distributionsaftale i Norden. Ellers betyder det, at jeg skal til at ansætte nogle nye folk til marketing og salg samt teknisk personale,« siger Dennis Wøldike, Magirus.

Ny direktør i danske Orchestra bliver Tage Møller. Han er endnu ansat nogle dage i Magirus inden han starter i Orchestra. Tage Møller bekræfter, at Orchestra Nordic ikke har en distributionsaftale med EMC. Han oplyser, at man nu overvejer, om Orchestra skal forsøge at få en dansk distributionsaftale med EMC.

Lotte Arentoft bliver business development manager i det nye selskab. Hun siger, at de syv forlader Magirus som en gruppe og at det er et bevidst valg at starte i netop Orchestra.

»Vi har ti års erfaring på det her område. Det er os, der har valgt Orchestra og ikke omvendt. Vi har valgt dem, fordi de har det samme fokus på tekniske løsninger, som vi har,« siger Lotte Arentoft.

EMC's danske direktør Kurt Bager er ganske fåmælt om den nye spiller på det danske marked. Han vil ikke melde ud, hvordan EMC vil reagere overfor Orchestras nye nordiske selskab.

»Det skal ses på europæisk plan. Lige nu har de ikke en distributionsaftale i Danmark. Det er det, jeg forholder mig til,« siger Kurt Bager, EMC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere