Oracles danske overskud halveret

Oracle Danmark betaler 40 millioner kroner i udbytte til det amerikanske moderselskab og har samtidig sagt farvel til hver femte konsulent på grund af færre ordrer.

Oracle Danmark har været så presset på konsulentforretningen, at selskabets overskud er faldet med 45 procent til 18,9 millioner kroner. Det viser det årsregnskab, som Oracle afsluttede med udgangen af maj.

Som en konsekvens af den faldende indtjening har Oracle Danmark valgt at fyre 30 ud af 150 konsulenter.

De fyrede konsulenter blev sagt op i august, netop som tallene for første kvartal løb ind hos administrerende direktør Peter Perregaard og resten af direktionen.

- Der var for langt mellem opgaverne for vores konsulentafdeling. Vi havde håbet, at det ville blive lidt bedre i første kvartal af det nye regnskabsår, men sådan gik det ikke. Derfor blev vi nødt til at sige farvel til en række medarbejdere, siger Peter Perregaard.

400 procents stigning i udbytte

Umiddelbart ser han to afgørende faktorer, der spillede ind på indtjeningen i det forgangne regnskabsår.

Oracle Danmark Årsregnskab
afsluttet 31. maj
Millioner kroner2001-20022000-2001
Omsætning410,6457,6
Resultat af primær drift (EBIT)21,740,6
Resultat før skat 27,546,9
Resultat18,934,3
Egenkapital55,876,9
Antal ansatte376374
- Vores kunder har ikke ønsket at investere i de store systemer, der kræver mange mandetimer. Når man sammenholder det faktum med, at den pris, vi kan fakturere for en konsulenttime, er faldet meget de seneste par år, har der ikke været nogen vej udenom, forklarer han.

På trods af det svigtende resultat har selskabet valgt at udbetale 40 millioner kroner i udbytte til det amerikanske moderselskab. Det forklarer, hvorfor egenkapitalen i selskabet, der efter fyringsrunden beskæftiger 350 medarbejdere, er svundet med over en fjerdedel.

Året før udbetalte selskabet en dividende på 8,2 millioner kroner til aktionærerne.

Uændrede kommissionsindtægter

Oracles danske omsætning faldt sidste år med 47 millioner kroner til 411 millioner kroner. Den omfatter dog ikke salget af softwarelicenser, som bliver bogført af et irsk søsterselskab.

Derimod modtager det danske selskab kommission fra det irske, og den afhænger af, hvor mange licenser der bliver solgt. Kommissionen udgør sammen med konsulenttimer, support og uddannelse den danske omsætning.

I det forløbne regnskabsår er kommissionen fra Oracle Irland, der får indtægten fra licenssalget hos Oracle Danmark, stort set uændret i forhold til året før. Således modtog Oracle Danmark i seneste regnskabsår 184 millioner mod 187 millioner kroner året før.

Peter Perregaard er tilfreds med overskuddet på 18,9 millioner kroner specielt set i lyset af, at omsætningsnedgangen internationalt har været meget mere markant end i Danmark

- Uden at afsløre for meget omkring de regnskabsperioder, vi er midt i nu, kan jeg sige, at der stadig ikke er planer om yderligere tiltag for at tilpasse forretningen, siger Peter Perregaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere