Sidste udkald for Danionics

Batteriproducenten Danionics har nedjusteret forventningerne for tredje gang i år, og alle de nye kunder har udskudt lanceringen af deres produkter med de fynske batterier. Nu skal det være, hvis ikke Danionics skal overhales indenom, lyder vurderingen fra flere analytikere.

Den danske batteriproducent Danionics har endnu engang erkendt, at salget af batterier til mobiltelefoner, bærbare og specielt håndholdte computere går langsommere end først forventet.

Den tredje nedjustering af forventningerne til salget på et enkelt regnskabsår var ventet af flere analytikere, der samtidig mener, det er ved at være sidste udkald for batteriproducenten, hvis selskabet skal bevare førertrøjen.

- Tiden arbejder imod Danionics. Selskabet har ganske vidst formået at skaffe ni nye kunder i årets første ni måneder, men størstedelen af dem har udskud lanceringen af de produkter, Danionics leverer batterier til, så markedet har ikke kunnet se det fulde potentiale i de nye kunder, siger aktieanalytiker Rune Møller hos Jyske Bank.

Risikerer overhaling
Han vurderer, at over 90 procent af Danionics omsætning, der efter seneste nedjustering ikke forventes at overstige 175 millioner kroner i år, stammer fra salget af batterier til Hewlett-Packards lommecomputer iPaq, som Danionics er primærleverandør til.

- Det er et svaghedstegn at være så afhængig af en enkelt stor kunde, men på den anden side har samarbejdet med HP bragt Danionics ind i bevidstheden hos mange andre potentielle kunder, der ellers ikke ville overveje at satse på en så lille batterileverandør som Danionics er i forhold til eksempelvis Samsung, der også leverer batterier til iPaq´en, siger Rune Møller.

Danionics nye kunder tæller blandt andet en producent af tablet-pc´er samt flere leverandører af bærbare computere og lommecomputere. Men fordi de pågældende kunder ikke har lanceret deres produkter til tiden, har Danionics ikke kunnet afsløre kundernes identitet eller omfanget af samarbejdet.

- Danionics risikerer at blive overhalet indenom af konkurrenterne, hvis der går meget længere tid inden markedet vender. Investorerne bryder sig ikke om hemmelighedskræmmeri. Vi vil gerne se nogle navne på kunder helt præcise lanceringsplaner med tilhørende produktkort, siger Rune Møller.

Total lancering til næste år
Han er dog tilfreds med, at Danionics ikke måtte udskyde lanceringen af nye produkter yderligere ved præsentationen af selskabet regnskab for tredje kvartal. Ifølge selskabets ledelser kommer alle de ni nye kunder med produkter i første kvartal af næste år eller lige i starten af andet kvartal.

Selskabets regnskab for tredje kvartal viste et underskud på driften på 61 millioner kroner i årets første ni måneder, hvilket er en stigning på en tredjedel i forhold til samme periode året før.

Omsætningen alene i tredje kvartal er faldet med to tredjedele i forhold til kvartalet før og den samlede omsætning forventes ikke at overstige 175 millioner kroner.

En stor del af det øgede driftsunderskud skyldes afskrivninger på produktionsudstyr.

Svært at være positiv
Analytiker John Stihøj, hos Aktieinfo Danmark, mener ikke, der er grund til at skille sig af med Danionics-aktien lige nu. Men det skyldes primært, at aktiekursen er lav.

- På den anden side kan jeg heller ikke umiddelbart se nogen stor finansiel gevinst ved at købe aktier i Danionics, som situationen er nu. Jeg har stadig tiltro til dem, men markedet mangler information om deres kunder. Deres ledelse formår at skabe tiltro til deres planer, men det er svært at beholde de positive forventninger, når der er så meget hemmelighedskræmmeri, lyder det fra John Stihøj.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere