Sikkerhedsfirma udsendte postkort-orm

Der er røde ører i det danske sikkerhedsfirma Network Technologies. På grund af en menneskelig fejl fik firmaet videresendt en mail med et link, der, når man klikker på det, installerer programmet Friend Greeting, der videresender sig selv til alle i Outlooks adressebog.

Det danske sikkerhedsfirma Network Technologies har ved en fejl videresendt en e-mail med en postkort-orm.

Hvis modtagerne klikker på linket i mailen, installeres programmet Friend Greeting, der ufortrødent videresender sig til alle i Outlooks adressebog.

Problemet opstod, fordi en administrativ medarbejder hos Network Technologies havde adgang til en computer, der bruges til at håndtere firmaets mailinglister.

Medarbejderen modtog mailen fra én, hun kendte, og klikkede derfor på linket, med det resultat at mailen med det omtalte link røg ud til fem adresser. Af disse var to mailinglister.

Fejlen blev dog opdaget hurtigt, og firmaet udsendte straks en advarsel sammen med en undskyldning.

Men da var skaden allerede sket. Flere havde klikket på linket.

Regnet for sikker kilde

- Det har sandsynligvis haft en indflydelse på udbredelsen, at mailen kom fra os, fordi folk regner os for at være en sikker kilde. Vi beklager dybt, at det kunne ske, og giver en uforbeholden undskyldning til de ramte, siger direktør John Svensson, Network Technologies.

Han fortæller, at firmaet benytter sig af flere programmer, der sikrer mod udsendelse af denne slags mails. Men af uvisse årsager blev problemet først opdaget, da Friend Greeting forsøgte at videresende sig selv for anden gang.

- Det er klart, at vi ikke kan leve med, at der er huller i vores egen sikkerhed. Vi er derfor i gang med at gå alle vores systemer igennem og få fundet fejlen, så vi ikke får en gentagelse, siger John Svensson.

Ingen konsekvenser for medarbejderen

Direktøren fastslår, at den ulykkelige mail ikke får konsekvenser for den administrative medarbejder, som klikkede på linket.

- Hvis en af vores sikkerhedsmedarbejdere havde gjort det, ville vi have kølhalet vedkommende. Men den pågældende medarbejder har ikke vidst, at det kunne ske, forklarer John Svensson.

Han er naturligvis ked af sagen, og håber på at det ikke rokker ved tilliden til hans firma.

- Det er klart, at det kan komme til at koste os dyrt i tillidstab, men jeg håber på, at vores kunder kan se, at vi har taget problemet seriøst, og at vi har været åbne om, hvad der er sket, siger John Svensson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere